העתיד של בני הנוער הוא במקצועות הטכנולוגיים . adobestock

העתיד של בני הנוער הוא במקצועות הטכנולוגיים

בני נוער רבים מתעניינים בימים אלו בלימודי מקצועות הטכנולוגיה, ומנסים למצוא את דרכם בענף החדשני והמתפתח הזה. עם ביקוש הולך וגובר לכוח אדם במקצועות האלו ותכניות חדשניות שנפתחות חדשות לבקרים, מה הופך את מקצועות הטכנולוגיה לעתיד של בני הנוער בישראל, ואיך מסלול עתודה טכנולוגית הוא מפתח הכניסה אל העולם הזה?

פרסומת

כיאה לצעירי מדינת הייטק חדשנית ומתקדמת בתחומה בעולם כולו, בני נוער ישראלים רבים מחפשים את הדרך המשתלמת ביותר עבורם לדרוס רגל בתוך עולם הטכנולוגיה. אך לא כל הנוצץ פשוט ואפשרי, ונדרשות שנים של לימודים קדחתניים על מנת להתקבל אל כל אחד ממקצועות הטכנולוגיה הנחשבים בארץ. בהתאם לכך, מסלולי עתודה טכנולוגית נפתחים לכל מועמד שמעוניין לבסס את מעמדו במקצועות המחר. איך עושים את זה ולמה זה לא כזה מסובך כמו שזה נשמע?

מחסור עצום בכוח אדם מיומן במקצועות הטכנולוגיים

בימים אלו מצב המקצועות הטכנולוגיים בישראל, מבחינת כוח האדם הזמין, הוא בכי רע. המחסור נובע בעיקר בעקבות הפערים העצומים שבין הצמיחה המטאורית של חברות ההייטק בימינו אל מול תפוקת המוסדות האקדמיים בארץ שפועלים לילות כימים, אך לא מספיק בכדי לספק לתעשייה הצומחת את דור העתיד של מומחי הטכנולוגיה בארץ. בעשורים האחרונים הפכו מקצועות הטכנולוגיה לאחד מעמודי התווך של התעשייה הישראלית, ובפרט תעשיית ההייטק (טכנולוגיה עילית, בתרגום חופשי). ללא כוח אדם מיומן, מנוסה ומקצועי עתיד מקצועות הטכנולוגיה בארץ לוט בערפל, ומשרדי הממשלה מודעים לכך ומנסים לעודד את צמיחת התעשייה כולה, מתוך הבנה כי צמיחתה תסייע לכלכלה הישראלית בשלמותה.

אנו חיים בעידן טכנולוגי שנמצא בעיצומו של מירוץ מידע גיאופוליטי ובתוך "מגרש משחקים" שמשתנה כל הזמן, מדובר בתחום דינמי ומרתק המבטיח עניין רב בעבודה, תנאים מעולים ויתרונות נוספים. פחות מכניקה מיושנת, יותר טכנולוגיה חדשנית. לכן יש מסלולי לימוד חדשניים שנפתחו בישראל בשנים האחרונות והמעסיקים מחפשים כוח אדם אינטליגנטי, נמרץ ונחוש להיות חלק מהרכבת שכבר יצאה מן התחנה. העתיד נהפך לטכנולוגי יותר ויותר, וצעירים רבים מבינים זאת ומעוניינים לקחת חלק במהפכה.

הצעירים של היום הם חלק מדור ה- Z, משמע הם חיים ונושמים טכנולוגיה כחלק בלתי נפרד מהיום יום שלהם. ישנה תופעה שתופסת תאוצה של צעירים באזור גיל ה-20 שמפתחים אפליקציה שנרכשת על ידי תאגיד ענק כדוגמת "גוגל", ומשם הדרך אל חשבון בנק מנופח קצרה מאוד. לאחרונה בני נוער רבים משתלבים בתחום ההייטק והטכנולוגיה בין היתר כי מנהלי חברות הייטק קולטים את הפוטנציאל העצום הטמון בהם, הן מבחינת העובדה שהעתיד טמון בידיהם הן מבחינת תפיסת הרגע הזה בזמן ממש לפני שהכל, פשוטו כמשמעו, נהפך לטכנולוגי ודיגיטלי, ולפיכך - שואפים לרענן את השורות ולנצח במירוץ אל עבר האקזיט הבא אל מול חברות מתחרות.

© adobestock אילוסטרציה

עתודה טכנולוגית – הדרך הבטוחה והמהירה להשתלבות בחברות הטכנולוגיה

הכלי המרכזי בכדי להיכנס אל תחום הטכנולוגיה הם לימודי עתודה טכנולוגית בשנים שלאחר סיום התיכון, כלומר - שנות י"ג-י"ד. בלימודי העתודה הטכנולוגית רוכשים התלמידים כלים נרחבים ביותר שיסייעו להם להשתלב בעולם הטכנולוגי, זאת תוך התמקדות ספציפית בנושאים כדוגמת הנדסת מחשבים, אלקטרוניקה, תוכנה, תעשייה וניהול ועוד. על פי רוב הלימודים מתקיימים בשיתוף פעולה עם צה"ל שמאפשר לאלו הבוחרים להתחיל לימודים במסלול זה לדחות את שירותם הצבאי בכשנתיים, ולאחר מכן להשתלב באחד מענפי הצבא הרלוונטיים לתחום התמחותם, למשל חיל המודיעין או הנדסת מחשבים מסוג כלשהו. כמו כן, לאחר סיום השירות הצבאי ניתן בקלות להשתלב באחת מחברות ההייטק במשרה בכירה.

לאלו מהסטודנטים המעוניינים לעשות את המסלול בדרך הקלאסית, ניתן בהחלט לאחר סיום לימודי העתודה הטכנולוגית והשירות הצבאי להשתלב בתחום התוכנה באופן מקצועי, במסגרת לימודי הנדסאי תוכנה.

תנאי קבלה למגמה הנדסאי תוכנה

זכאות לתעודת בגרות מלאה או בגרות חלקית עם ממוצע ציונים של לפחות 55 בכל אחד מהמקצועות הרלוונטיים לתחום – מתמטיקה לפחות 3 יח"ל, אנגלית לפחות 3 יח"ל והשפה העברית. גם בוגרי המכינה הטכנולוגית או בוגרי מכינה ללימודים גבוהים יכולים להתקבל ללימודים בהתאם לדרישות בית הספר להנדסאים. היכנסו לפרטים נוספים אודות הנדסאי תוכנה תנאי קבלה

בשורה התחתונה, מקצועות הטכנולוגיה הם כר פורה להצלחה בעידן דיגיטלי כמו הנוכחי, ומי שמשכיל להבין זאת היום - קוצר את הפירות מחר.