מתכוני סופגניות לחג החנוכה. צילום מסך מטמבלר

מתכוני סופגניות לחג החנוכה

חג החנוכה בעיצומו והמאפיות גדושות באינספור סוגי סופגניות. למי שבא בכל זאת להשקיע ולהכין סופגניות ביתיות, הבאנו 3 מתכונים לסופגניות קלילות, מעניינות וטעימות

עוד בערוץ הסטייל בפרוגי:

דונאטס בציפוי שוקולד והפתעות

כמות: 20-25 יחידות | רמת קושי: מורכב | זמן הכנה כולל: כ-3 שעות

לבצק:

500 גרם (3 וחצי כוסות) קמח
10 גרם (1 כף) שמרים יבשים
30 גרם (3 כפות) סוכר
250 מ"ל (1 כוס) חלב
1 ביצה L
50 גרם חמאה רכה
2 כפות ברנדי
קורט מלח

לציפוי שוקולד:

200 גרם שוקולד מריר
250 מ"ל (1 מכל) שמנת מתוקה
קורט מלח

לקישוט:

סוכריות צבעוניות
קוקוס טחון
שוקולד לבן מומס

אופן ההכנה:

  • בצק: בקערת מיקסר עם וו לישה שמים קמח, שמרים, סוכר, חלב, ביצה, חמאה, ברנדי ומלח ולשים במהירות נמוכה עד בינונית במשך 10-12 דקות עד שמתקבל בצק אחיד.
  • מכסים את הקערה ומתפיחים את הבצק במשך כשעה עד שעתיים או עד שהוא מכפיל את נפחו.
  • מעבירים את הבצק התפוח למשטח עבודה ומרדדים לעלה בעובי 2 ס"מ.
  • קורצים עיגולים בגודל 6-7 ס"מ ובעזרת רינג קטן בגודל 2 ס"מ, מוציאים עיגול קטן מהחלק האמצעי.
  • מעבירים את הדונאטס לתבנית מרופדת בנייר אפייה משומן היטב, משמנים אותם ומתפיחים במשך כשעה או עד שהם מכפילים את נפחם.
  • מחממים שמן בסיר בינוני עד שהוא מגיע לטמפרטורה של 170 מעלות. אם אין מדחום בודקים שהשמן חם על ידי נעיצה של כף עץ בתוכו, אם יש בועיות קטנות מסביב לכף זה סימן שהשמן חם מספיק.
  • מטגנים את הדונאטס בשמן החם עד שהם מזהיבים לחלוטין מכל הצדדים.
  • מוציאים באמצעות כף מחוררת לצלחת מרופדת בנייר סופג ומניחים להצטנן בטמפרטורת החדר.
  • ציפוי שוקולד: שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בקערה. מוסיפים שמנת מתוקה ומלח וממסים יחד במיקרוגל או על בן מארי עד שהכל נמס והתערובת אחידה.
  • טובלים את החלק העליון של הדונאטס בציפוי השוקולד ומניחים על גבי צלחת הגשה.
  • מקשטים בשוקולד מומס, סוכריות צבעוניות או קוקוס טחון לפי הטעם.
© נטלי לוין "רגע מתוק של עלית"

סופגניות שוקולד צ'יפס מהירות ללא שמרים

כמות: 15-20 יחידות | רמת קושי: קל | זמן הכנה כולל: שעה

לסופגניות:

1 ביצה L
200 מ"ל (1 מכל) שמנת חמוצה
25 גרם (2 כפות) סוכר
1 כפית תמצית וניל
קורט מלח
1 כף ברנדי או רום
180 גרם (כוס ורבע) קמח
1 כפית אבקת אפייה
100 גרם שוקולד מריר קצוץ דק

1 ליטר שמן קנולה או סויה

לקישוט:

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

  • בקערה גדולה טורפים יחד ביצה, שמנת חמוצה, סוכר, וניל, מלח וברנדי לתערובת אחידה.
  • מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים לתערובת אחידה.
  • מוסיפים שוקולד קצוץ ומערבבים עד שהוא מתפזר בצורה שווה בבלילה.
  • מחממים שמן בסיר בינוני עד שהוא מגיע לטמפרטורה של 170 מעלות.
  • בעזרת 2 כפיות או כף גלידה קפיצית יוצקים תלוליות קטנות מהבלילה לתוך השמן החם ומטגנים עד שהסופגניות מזהיבות מכל הצדדים.
  • מוציאים מהשמן בעזרת כף מחוררת לתוך צלחת מרופדת בנייר סופג ומצננים מעט בטמפרטורת החדר.
  • לפני ההגשה מפזרים אבקת סוכר.
© נטלי לוין "רגע מתוק של עלית"

סופגניות קלאסיות

לבצק:

50 גר' שמרים

1/2 כוס סוכר

4 כוסות קמח

2 ביצים

4 חלמונים

1 כף מלח

3 כפות שמן

1/2 1 כוסות מים פושרים

1 כף תמצית וניל

שמן לטיגון עמוק

למילוי:

ריבה אדומה או ממרח שוקולד

לקישוט:

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

  • ממיסים בקערית את השמרים במעט מים ומעט סוכר.
  • מניחים את הקמח בקערה ומוסיפים את תערובת השמרים ואת יתר הסוכר. מערבבים.
  • מוסיפים את הביצים והחלמונים, המלח, השמן, המים ותמצית הווניל ומערבבים היטב במשך עשר דקות עד לקבלת בצק גמיש וחלק.
  • מחלקים את הבצק ל-30 פיסות בצק ויוצרים כדורים עגולים.
  • מניחים את כדורי הבצק על תבנית אפייה משומנת ומכסים במגבת להתפחה לפחות לשעתיים במקום חמים, עד להכפלת הנפח.
  • מחממים את השמן לטיגון בסיר רחב ומטגנים בכל פעם 4 עד 5 כדורי בצק.
  • לאחר צינון קל ניתן למלא את הסופגניות בעזרת מזרק בריבה או בממרח שוקולד.
  • לפני הגשה לפזר אבקת סוכר מעל.
© צילום מסך מטמבלר
תגובות