בלי סודות: "יש לי הרפס?". שאטרסטוק

בלי סודות: "יש לי הרפס?"

יועצות מעמותת "דלת פתוחה" עונות על כל מה שרציתם לדעת על מיניות בריאה ולא העזתם לשאול

עוד בערוץ היחסים של פרוגי:

      1. בת 16 שואלת: "לפני כמה ימים החבר שלי ירד לי בפעם ראשונה ודחף לי אצבעות. לאחר כמה פעמים שעשינו זאת, יצא לי לגלח את המפשעות יומיים ברצף, ויום לאחר מכן התחיל לגרד לי כל האיזור ונהיו לי פצעים. חשבתי שהם רגילים כתוצאה של הגילוח, אבל פתאום הם הפכו לפצעים שנראים כמו הרפס והם כואבים ומגרדים בטירוף. קראתי באינטרנט והבנתי שבאמת יש דבר כזה שנקרא הרפס גניטלי ושהוא נוצר כתוצאה ממין אוראלי (מה שעשינו). אני חושבת שזה מה שיש לי, רציתי לדעת מה לעשות ותוך כמה זמן זה עובר? זה כואב לי ואני לא יכולה לעשות שום דבר עם החבר שלי עד שזה יעבור".

        תשובת היועצת: "שלום לך, גשי לרופא/ת נשים לאבחון וקבלת טיפול מתאים. אם זה הרפס, זה נשאר בגוף. ההתפרצויות יכולות להיות לפעמים שכיחות ולפעמים נדירות. האם לחבר שלך יש הרפס? - הרפס עובר על ידי מגע של עור בעור וייתכן שהרפס שאינו מחלת מין יעבור במין אוראלי לאברי המין. אבל אם אין לו הרפס ולא היה לו אף פעם (והוא לא קיים לאחרונה יחסים עם אחרות מהן היה יכול להידבק), אז זה לא יכול להיות הרפס. מין אוראלי לא יוצר הרפס, אלא מדביק בהרפס ממי שיש לו למי שאין לו. לפי התיאור שלך שזה כואב ומגרד, ייתכן שזה הרפס - אך יש לפנות לרופא ולאבחן את זה. ההתפרצויות העתידיות, בהנחה שזה הרפס, כבר לא תכאבנה כל כך".
        © צילום: Fotolia
        בת 14 שואלת: "התחלתי לקחת גלולות לפני כארבעה ימים. נטלתי כבר ארבע גלולות, כל יום באותה שעה בדיוק. אני לוקחת יאז פלוס למניעת הריון. אני בקושי מצליחה למצוא באינטרנט מידע על הגלולה וקראתי שהיא מאוד מסוכנת ויכולה לגרום לקרישי דם. אני כל הזמן מפחדת מתופעות הלוואי והקרישי דם האלה ויש לי קצת תחושת נימול ביד שהתחילה היום; אבל אני לא יודעת אם זה מלחץ או סתם כי התחלתי לקחת גלולות לאחרונה והגוף עדיין לא התרגל. אני ממש מפחדת, בבקשה תסבירו לי מה זה הכדור הזה והאם להפסיק".
        תשובת היועצת: "שלום לך יקרה. אני שמחה שכתבת לנו ואני שמחה עוד יותר לקרוא כמה את אחראית ומקפידה על נטילת הגלולות באופן קבוע ומסודר. בנוגע לגלולות יאז פלוס, הן גלולות מצויינות שהרבה נשים ונערות בגילך לוקחות. זה נכון שגלולות עלולות לגרום לקרישיות דם ולכן יש בדיקות דם מאוד פשוטות שניתן לעשות כדי לזהות האם יש חשש או לא. הנימול ביד שאת מתארת הוא לא בהכרח תסמין של קרישיות ויכול להיות שהוא מלחץ. אני ממליצה לך לחזור לרופא הנשים שלך ולבקש ממנו הפנייה לבדיקות דם לקרישיות. את יכולה להחליט לא לקחת את הגלולות ביינתים עד אחרי קבלת התוצאות ואז תמשיכי שוב, או לחלופין להמשיך עם הגלולות עד שתקבלי את התוצאות. אם את מחליטה להפסיק עם הגלולות אז קחי בחשבון שתצטרכי להשתמש בקונדום ביינתים. כל טוב".
        © adobestock (אילוסטרציה)
        בת 15 שואלת: "שלום, לפני שנה התחלתי להתפתח ממש ונוצרו לי מעין סימני מתיחה לבנים באזור הישבן. רציתי לשאול... האם זה עובר? למה זה קורה? זה נשאר לתמיד? זה נפוץ?"

        תשובת היועצת: "שלום לך, סימני מתיחה על העור מופיעים בדרך כלל לאחר שינויים שמתרחשים בגוף כמו הרזיה דרסטית, השמנה, הריון או סתם שינויים של הגיל. בדרך כלל סימנים שכבר נוצרו לא נעלמים; אבל אפשר למזער את התופעה על ידי תכשירים למריחה על העור בהמלצת רופא עור. חייבת לציין שהדבר לא קורה לכולן מכיוון שהמבנה האלסטי של העור שונה מאחת לשניה והוא תלוי בגורמים גנטיים, פיגמנטציה והסיבים האלסטיים שהם חלק מהעור. כל טוב". 

         

        1. "דלת פתוחה" הוא מרכז הנותן ייעוץ לבני הנוער בכל הקשור לאהבה, גיל ההתבגרות ומיניות. ניתן לקבל ייעוץ נוסף באתר/ https://www.opendoor.org.il/.  

         

תגובות