טיקטוק: "הסרנו 91 מיליון סרטונים ברבעון האחרון". adobestock

טיקטוק: "הסרנו 91 מיליון סרטונים ברבעון האחרון"

בטיקטוק עדכנו מדיניות וחשפו כי הוסרו למעלה מ-91 מיליון סרטונים רק ברבעון האחרון • איזו מדינה היא השיאנית השלילית של ההסרות? כל הפרטים

אפליקציית טיקטוק מעדכנת את הנחיות הקהילה שלה, מרחיבה את המדיניות בנושא הפרעות אכילה ושמה דגש על אתגרים מסוכנים ואידאולוגיות שנאה. 

 

כמו כן, החברה מפרסמת את הדו"ח הרבעוני לאכיפת הנחיות הקהילה: "במהלך הרבעון השלישי של 2021, הוסרו כ-91 מיליון סרטונים שהפרו את ההנחיות - מתוכם 88% הוסרו עוד לפי שקיבלו כל חשיפה בפלטפורמה".  בנוסף חשפו בחברה כי ארצות הברית שיאנית הסרות התוכן.

כחלק מעדכון הנחיות הקהילה, טיקטוק מרחיבה את ההגדרה של הפרעות אכילה ותכלול גם תופעות אכילה שאינן מאובחנות כהפרעת אכילה, זאת לאחר התייעצות עם מומחים רבים בתחום וההבנה שאנשים יכולים להיאבק בדפוסי אכילה והתנהגות לא בריאים מבלי לקבל אבחנה של הפרעת אכילה. מעתה טיקטוק תכיר בתסמינים נוספים, כגון פעילות גופנית יתרה או צום קצר, שהם לעתים קרובות סימנים לא מזוהים לבעיה פוטנציאלית.

© adobestock (אילוסטרציה)

כמו כן, טיקטוק תבהיר את סוגי אידיאולוגיות השנאה האסורות בפלטפורמה ותדגיש מבניהן מיזוגניה, מיסג'נדרינג (misgendering- תופעה בה נעשה שימוש בכינוי גוף הסותר את זהותו המגדרית של אדם) ודדניימינג (Deadnaming- תופעה שבה ממשיכים לקרוא לאדם בשמו הישן על אף ששינה את שמו). "נוסף לכך יודגש האיסור על קידום תוכן שמעודד טיפולי המרה. למרות שהאידיאולוגיות הללו נאסרו מזמן בטיקטוק, טיקטוק זיהתה קריאה מתוך קהילת יוצרי התוכן ועמותות חברתיות, להדגיש את הנושאים הללו בהנחיות הקהילה", מסרו על כך בחברה.

שינויים נוספים בהנחיות הקהילה יתייחסו לאתגרים מסוכנים בטיקטוק וספציפית למתיחות התאבדות שעד כה היו תחת קטגוריית פגיעה עצמית בהנחיות הקהילה. מעתה מתיחות התאבדות יצוינו בקטגוריה נפרדת עם פירוט רב יותר, זאת על מנת להגביר את מודעות בקהילה לנושא. בנוסף, טיקטוק תעדכן את ההגדרה לתכנים שעשויים להופיע ב-"For You", כך שתוכן שאינו מתאים לקהל רחב או לקשת רחבה של גילאים - הפלטפורמה תזהה ותפעל להסירו ממערכת ההמלצות לקהילה.

© adobestock

"כוחה של מדיניות טמון באכיפה שלה. דוח אכיפת הנחיות הקהילה שפורסם היום, מראה שיותר מ-91 מיליון סרטונים שהפרו את הנחיות הקהילה הוסרו במהלך הרבעון השלישי של 2021, שהם מהווים כ-1% מכלל הסרטונים שהועלו. מתוך הסרטונים הללו, 95% הוסרו לפני שמשתמש דיווח עליהם, 88% לפני שהסרטון קיבל צפיות כלשהן, ו-93% תוך 24 שעות מרגע הפרסום".

כאמור, ארצות הברית היא המדינה שהסירה הכי הרבה תוכן ברבעון השלישי של 2021, 13,918,537 סרטונים, ואחריה לפי הסדר רוסיה, אינדונזיה, פקיסטן וברזיל.

טיקטוק ציינה בדו״ח כי שיכללה את את יכולות המערכת שמזהה ומסירה קטגוריות תוכן שלמות שמפרות את הנחיות הקהילה, כבר בזמן ההעלאה של הסרטון - זה כולל עירום ופעילויות מיניות, בטיחות קטינים ופעילות לא חוקית. כתוצאה מכך, נפח ההסרות האוטומטיות גדל, מה ששיפר את הבטיחות הכוללת של הפלטפורמה ומאפשר לצוותי הניטור ובודקי התוכן להשקיע יותר מאמצים וזמן בבדיקת תוכן ספציפי כגון תוכן פוגעני, בריונות, הטרדה ומידע מטעה.

תגובות