
הכירו את המתחרים של יובל רפאל באירוויזיון
לכבוד פתיחת שבוע אירוויזיון 2025, אספנו עבורכם את המתחרים המובילים של יובל רפאל בטבלת ההימורים וגם: מה הסיכויים שלנו לעלות לגמר ולסיים בטופ פייב?
אחרי שבשנה שעברה עדן גולן ייצגה אותנו בכבוד באירוויזיון במאלמו וסיימה במקום החמישי, היום (ראשון) נפתח שבוע האירוויזיון ה-69 בבאזל שבשווייץ, ואנחנו כמובן מחזיקים אצבעות ליובל רפאל, שתעלה על במת חצי הגמר השני ביום חמישי. השנה, יחד עם יובל, מתמודדים 36 נציגים ממדינות שונות ברחבי אירופה, שינסו להביא את האירוויזיון ה-70 למגרש הביתי שלהם בשנה הבאה. בואו להכיר את המתחרים המובילים בטבלת ההימורים!
עוד בערוץ המוזיקה של פרוגי:
- "כמו שהלב יגלה מכאוב": עילי צ'פמן בביצוע מיוחד
- גסטון דלמאו: "האהבה שלי לישראל חזקה יותר מכל דבר"
- בן צור: "הפריצה הגדולה שלי עוד לפניי"
שוודיה
אחרי ששוודיה הייתה המדינה המארחת באירוויזיון שעבר, היא מגדילה את סיכוייה לזכות בפעם השביעית בתחרות המוזיקלית האירופית, ונכון לעכשיו נמצאת בראש טבלת ההימורים.
מי שתייצג את שוודיה הפעם היא להקת KAJ, שתבצע את השיר "Bara Bada Bastu", אותו כתבו חברי הלהקה בעצמם. השיר מדגיש את האווירה החברתית שבבילוי עם חברים בסאונה, וממליץ לכל אחד לפנות זמן עם החברים כדי להפיג את הלחצים של היום-יום. השיר של שוודיה הוא ללא ספק אחד מאלה שעושים מצב רוח טוב, כזה שכיף להתחיל איתו את הבוקר, והוא לגמרי מתאים גם לטיקטוק. אולי הם לא הלהקה השוודית האגדית "אבבא", שזכתה באירוויזיון 1974 עם השיר "Waterloo", אבל בהחלט נראה שיש לנו כאן מתחרים ראויים.
אוסטריה
מי שיכולה לשנות את התמונה ואולי אפילו לטפס לראש טבלת ההימורים, היא המדינה שזכתה פעמיים בתחרות האירוויזיון – בפער של 48 שנים בין זכייה לזכייה. השיר שייצג את אוסטריה השנה בחצי הגמר השני נקרא "Wasted Love", ומתאר תחושת החמצה בעקבות אהבה שלא מומשה או שלא נענתה באותה העוצמה. הפזמון משקף למאזינים תחושת ריקנות אחרי פרידה.
מי שמבצע את השיר הוא יוהנס פיטש, המוכר בשם הבמה שלו "ג'ייג'יי", שכתב את השיר יחד עם טיה – מי שייצגה את אוסטריה באירוויזיון בעבר, יחד עם הזמרת סלינה. לא בטוח שזה שיר שהיינו מוסיפים לפלייליסט שלנו, אבל אי אפשר להתעלם מהקול המרשים של ג'ייג'יי – ועל זה מגיע לו כל הקרדיט.
צרפת
את אחת המדינות שייסדו את האירוויזיון, וכמו תמיד משתתפת אוטומטית בגמר, תייצג השנה הזמרת אן פייכרט, המוכרת בשם הבמה שלה לואן. לואן התחילה את הקריירה המוזיקלית שלה בתוכנית "דה וויס צרפת", ומאז הספיקה להשיק חמישה אלבומים, כשהאחרון ביניהם הפך להצלחה מסחררת, עם יותר מ-2 מיליארד השמעות בפלטפורמות השונות. השיר ששלחה מתחיל בתיאור של איך אהבה וביטחון משתנים עם הזמן, ובהמשך מציג את הרעיון שלפיו החיים נבנים מהחוויות והזיכרונות שאנחנו צוברים. אין ספק שלואן מצליחה לפרוט על מיתרי הלב כבר מהשנייה הראשונה, וכמו באירוויזיונים הקודמים - גם הפעם צרפת מביאה שיר שמרגיש בול לאירוויזיון.
הולנד
לאחר שיוסט קליין, שהיה אמור לייצג את מדינתו באירוויזיון, הודח מהתחרות בעקבות איום שהשמיע כלפי עובדת הפקה, הולנד שולחת הפעם נציג חדש לתחרות המוזיקלית – הזמר קלוד, שיופיע בחצי הגמר השני, בו גם יובל תופיע. השיר שייצג את הולנד השנה נקרא "C'est La Vie", ומבצע אותו קלוד קימבה, שמספר בשיר על עצמו כילד שנהג להאזין לאמו כשהייתה שרה לו. השיר מתאר את ההשפעה של המוזיקה והמנגינות על חייו, וגם מדגיש את הרעיון שלפיו אנחנו יכולים לבחור איך לחיות את החיים, בהתאם לפרספקטיבה שדרכה נבחר להסתכל עליהם. קלוד עצמו כתב את השיר יחד עם ארנו קראבמן, מי שייצג את הולנד באירוויזיון לפני שלוש שנים. אחרי שהאזנו לשיר, לדעתנו הוא הרבה יותר טוב מ-"Europapa" שייצג את הולנד בשנה שעברה, ובכיף היינו שמים אותו גם בנסיעה באוטו. אין ספק שזה שיר ראוי לאירוויזיון. עכשיו רק נקווה שקלוד ישאיר את הדרמות בצד, ויכבד את המשלחת שלנו.
פינלנד
הפעם האחרונה שפינלנד זכתה באירוויזיון הייתה לפני 11 שנים, וההישג האחרון המכובד שלה היה כשסיימה במקום השני באירוויזיון לפני שנתיים, באותה השנה בה נועה קירל ייצגה אותנו. בשנה שעברה לעומת זאת, פינלנד סיימה במקום ה-38. מי שתנסה להחזיר לפינלנד את הכבוד היא הזמרת הפינית אריקה ויקמן, שהתמודדה בשנת 2013 בגרסה הפינית של תוכנית הריאליטי "אמריקן איידול", ולאט לאט התקדמה כזמרת טנגו. ויקמן תעלה גם היא על במת חצי הגמר השני של האירוויזיון, עם שיר הדאנס פופ "Ich Komme" ("אני באה"), שמציג אישה שמרגישה משוחררת, עוצמתית ובלי מעצורים. מהרגע הראשון של השיר הרגשנו כאילו אנחנו במסיבת פופ, והוא בהחלט מרים את המורל ועושה חשק לרקוד. אנחנו כבר התמכרנו!
בלגיה
השנה, זו תהיה הפעם ה-65 שבה בלגיה משתתפת באירוויזיון, ומי שנשלח לייצג אותה ולסכם 65 שנים של השתתפות הוא הזמר והיוצר הבלגי ספה הרמן, שמוכר בשם הבמה שלו רד סבסטיאן.
כבר בגיל 14 הרמן השתתף בתוכנית הריאליטי המוזיקלית "גוט טאלנט בלגיה", ואף הגיע לגמר התחרות, הרבה לפני שהוצג לקהל בתור רד סבסטיאן.
בחצי הגמר הראשון הוא יבצע את השיר "Strobe Lights", שמתאר ניסיון להימלט מהשגרה היומיומית דרך מסע אל ממדים חדשים, וכולו עוסק בתחושה של חוויה חוץ גופית.
בדומה לשיר של פינלנד, גם השיר הזה מכניס אותנו ישר לאווירת מסיבה, במיוחד בזכות הקליפ המושקע.
ובכל זאת, לדעתנו הוא לא מספיק ייחודי בשביל בימת האירוויזיון. מה שכן, אין ספק שהשיר הזה ירים את הקהל ויגרום להרבה אנשים לעמוד על הרגליים.
בלגיה
השנה, זו תהיה הפעם ה-65 שבה בלגיה משתתפת באירוויזיון, ומי שנשלח לייצג אותה ולסכם 65 שנים של השתתפות הוא הזמר והיוצר הבלגי ספה הרמן, שמוכר בשם הבמה שלו רד סבסטיאן.
כבר בגיל 14 הרמן השתתף בתוכנית הריאליטי המוזיקלית "גוט טאלנט בלגיה", ואף הגיע לגמר התחרות, הרבה לפני שהוצג לקהל בתור רד סבסטיאן.
בחצי הגמר הראשון הוא יבצע את השיר "Strobe Lights", שמתאר ניסיון להימלט מהשגרה היומיומית דרך מסע אל ממדים חדשים, וכולו עוסק בתחושה של חוויה חוץ גופית.
בדומה לשיר של פינלנד, גם השיר הזה מכניס אותנו ישר לאווירת מסיבה, במיוחד בזכות הקליפ המושקע.
ובכל זאת, לדעתנו הוא לא מספיק ייחודי בשביל בימת האירוויזיון. מה שכן, אין ספק שהשיר הזה ירים את הקהל ויגרום להרבה אנשים לעמוד על הרגליים.
בלגיה
השנה, זו תהיה הפעם ה-65 שבה בלגיה משתתפת באירוויזיון, ומי שנשלח לייצג אותה ולסכם 65 שנים של השתתפות הוא הזמר והיוצר הבלגי ספה הרמן, שמוכר בשם הבמה שלו רד סבסטיאן. כבר בגיל 14 הרמן השתתף בתוכנית הריאליטי המוזיקלית "גוט טאלנט בלגיה", ואף הגיע לגמר התחרות, הרבה לפני שהוצג לקהל בתור רד סבסטיאן. בחצי הגמר הראשון הוא יבצע את השיר "Strobe Lights", שמתאר ניסיון להימלט מהשגרה היומיומית דרך מסע אל ממדים חדשים, וכולו עוסק בתחושה של חוויה חוץ גופית. בדומה לשיר של פינלנד, גם השיר הזה מכניס אותנו ישר לאווירת מסיבה, במיוחד בזכות הקליפ המושקע. ובכל זאת, לדעתנו הוא לא מספיק ייחודי בשביל בימת האירוויזיון. מה שכן, אין ספק שהשיר הזה ירים את הקהל ויגרום להרבה אנשים לעמוד על הרגליים.
צ'כיה
מאז הפעם הראשונה שבה צ'כיה השתתפה באירוויזיון לפני 12 שנה, היא מעולם לא זכתה בתחרות ואף לא הצליחה להגיע לטופ פייב. אחרי שבשנה שעברה היא לא העפילה לגמר, הפעם המדינה שולחת את היוצר, המוזיקאי והרקדן הסלובקי אדם פבלובצ'ין, שמוכר בשם הבמה שלו אדוניס, עם השיר "Kiss Kiss Goodbye" בניסיון לעשות היסטוריה ולהביא בפעם הראשונה את האירוויזיון לצ'כיה. פבלובצ'ין נכנס לעולם המוזיקה בעקבות אחותו הגדולה, כשהצטרף לקבוצת ריקוד לנוער, החל ללמוד פיתוח קול וגם נגינה בפסנתר. את השיר כתב אדוניס יחד עם הכותבת צ'רבאטובה, והוא עוסק בקושי להיפרד, בסיום של מערכת יחסים ובכל הרגשות שמתעוררים בעקבותיה. אדוניס יופיע בחצי הגמר השני של האירוויזיון, והשיר שלו ימוקם כשני שירים לפני ההופעה של יובל רפאל. גם אם השיר של צ'כיה לא מביא חידוש מרענן, הוא בהחלט נעים לאוזניים.
אסטוניה
הנציג שינסה השנה להביא את האירוויזיון לאסטוניה בפעם השנייה הוא הראפר, הזמר והמפיק המוזיקלי תומאס טאממץ, המוכר בשם הבמה שלו טומי קאש, שבצעירותו בכלל היה אמן גרפיטי. קאש יופיע בחצי הגמר הראשון עם השיר "Espresso Macchiato", אותו כתב יחד עם יוהאנס נאוקרינן, מי שחתום גם על השיר הפיני "Cha Cha Cha", שסיים את גמר האירוויזיון לפני שנתיים בשלישייה הפותחת יחד עם קירל. השיר של קאש מציג אורח חיים ראוותני ומוגזם, והוא משתמש בסטייל הייחודי שלו כדי לבקר את תרבות הצריכה והרדיפה אחר יוקרה. כששמענו את השיר, חלק ממנו הזכיר לנו ממש את "פרופורציה" של "זאת וזאתי" עם דנה אינטרנשיונל, שזכתה באירוויזיון 1998 בברמינגהאם, ואי אפשר להאזין לו מבלי להתחיל לזוז. קאש כבר סיפר בראיונות שהוא מתכנן לעשות כמה שינויים בהופעה, אז נצטרך לחכות ולראות מה הוא מתכנן, ובינתיים הלכנו להכין קפה.
אלבניה
מי שסוגרת כרגע את ה-TOP 10 בטבלת ההימורים היא אלבניה, שתעלה בפעם ה-20 על במת האירוויזיון, אך עדיין לא רשמה זכייה בתחרות המוזיקלית הגדולה. את המדינה ייצגו השנה מקולה לאקה וביאטריצ'ה ג'רגי, שמרכיבים את הצמד המוזיקלי "שקודרה אלקטרוניקה". הצמד הוקם בשנת 2018 בעיר שקודרה שבצפון-מערב אלבניה, ורק כעבור שנתיים התחיל לתפוס תאוצה ולהפוך לויראלי במדינה. בחצי הגמר הראשון הם יבצעו את השיר "Zjerm", שעוסק בטוב לב, בתקווה ובשלום, עם מסר חיובי שנוגע לכולנו. בתחילה רצו לצרף לשיר גם את נגן הצ'לו הצעיר רדי האסה, אך בסופו של דבר הוחלט שיבצעו אותו רק השניים. בסך הכול מדובר בשיר נחמד וכיפי, גם אם ההופעה עצמה מעט מלחיצה – אבל הרעיון שמאחוריו בהחלט נוגע ללב.
ומה הסיכויים שלנו לעלות לגמר ולסיים בטופ פייב?
לאחרונה אנחנו מתנדנדים בטבלת ההימורים בין המקום החמישי לרביעי (נכון לכתיבת שורות אלו), וההערכות הן שיובל רפאל תצליח להעפיל בקלות לגמר, כל עוד לא תתרחש תקלה או פאשלה בביצוע שלה בחצי הגמר השני. ומה לגבי הגמר? אם יובל תספק הופעה חזקה ומדויקת, יש בהחלט סיכוי טוב לראות את ישראל מסיימת את אירוויזיון 2025 בטופ פייב, ובשאיפה שאפילו יותר גבוה. אנחנו כמובן מאחלים המון בהצלחה ליובל שלנו!
בהכנת הכתבה סייע יוני קטן, כתב פרוגי לענייני האירוויזיון.