הרעיונות הטכנולוגיים של בני הנוער הישראלים. שולטים מרחוק במעבדות אינטל ישראל. צילום: אלון המבורגר

הרעיונות הטכנולוגיים של בני הנוער הישראלים

הם חולמים על רובוט שיפעל בשטח האויב בשלט רחוק, תוכנה שתאפשר ללמוד אומנויות לחימה באמצעות מצלמת תלת מימד, התקן GPS שיאתר את המיקום על פי הקומה בבניין ובדיקה אופטיקאית מבלי לצאת מהבית. הכירו את הרעיונות של אנשי ההי-טק של המחר

בני הנוער הטכנולוגיים בסיור במעבדות אינטל בישראל.
בני הנוער הטכנולוגיים בסיור במעבדות אינטל בישראל.
צילום: אלון המבורגר

כשעשרה חבר'ה צעירים מתאספים במשרדיה הראשיים של אינטל בישראל ופוגשים את נשיא התאגיד בארץ, מולי אדן, פתאום הם מבינים, שהרעיונות הכי מופרכים שלהם יוכלו יום אחד להפוך למציאות.

במסגרת תחרות "נשיא ליום אחד", הגיעו למשרדי התאגיד בחיפה, עשרה חבר'ה טכנולוגיים מכל רחבי הארץ, שזכו לסיור ייחודי במעבדות החברה שכלל סקירה על משחקי התל מימד שישלבו מצלמות בשלושה מימדים.

בין בני הנוער שזכו לבקר במעבדות ולשמוע סקירה על עבודת התאגיד בעולם, הציעו לאדן רעיונות מגוונים בתחום הטכנולוגיה, החל מפיתוחים של רובוטים ללחימה בשטח האויב, איכון GPS על בסיס גובה ועד לשיעורי אומנויות לחימה באמצעות מצלמת תלת מימד.

שחר בבי, תלמידת תיכון מקיבוץ ניצנים שבדרום, מהציעה לנשיא החברה מכשיר טיפוח שיפעל באמצעות מצלמת תלת מימד כך שניתן יהיה לשפר את סריקת השטח המטופל תוך כדי הפעולה. את הרעיון גנזה העובדה שמדובר בעלויות גבוהות מאוד: "לצערי העיסוק של התאגיד הוא מחשבים, אמנם הנשיא נתן לפרויקט שביב של תקווה, אבל מדובר בעלויות גבוהות מאוד לדבריו".

להלביש את הדוגמן עוד לפני שהבגד בכלל יצא לקו היצור

שחר שעיר, תלמידת תיכון עמי אסף בצפון הארץ, מתגוררת בצור יצחק. הרעיון שלה נוגע בתחום האופנה, ההצעה מדברת על האפשרות להלביש את הגולשים בבית בצורה ווירטואלית: "ככה מעצבים יוכלו לבדוק איך הבגדים ייראו על הדוגמנים או סוגים שונים של אנשים בתלת מימד עוד לפני שבכלל יוציאו את הבגד לביצוע במפעל".

אביחי דהרן, תלמיד חטיבת ביניים מטבריה, הציג לנשיא אב טיפוס של חייל רובוטי שיופעל על ידי הצבא המקומי ויפעל בשטח האויב. יובל אליאס, תלמיד תיכון במקיף ה' באשדוד, הציע לפתח תוכנה ללימוד אומנויות הלחימה דרך המחשב על בסיס מצלמת תלת מימד שתאפשר לנתח את התנועות שיבצע התלמיד לאחר ההדגמה על המסך.

איתור GPS לפי הגובה של הבן אדם

גיא כהן, תלמיד מקיף א' באשקלון המציא מצלמת תלת מימד שתאפשר בדיקה אופטית לעיניים: "במקום ללכת לרופא העיניים אפשר יהיה לבצע את הבדיקות בבית באמצעות המצלמה שתסרוק את הרשתית בתלת מימד".

בני הנוער הטכנולוגיים בסיור במעבדות אינטל בישראל.
בני הנוער הרבו להשתמש בפתרונות שקשורים לעולם התלת מימד.
צילום: אלון המבורגר

טום ירושלמי תלמיד מקיף ה' בראשון לציון חשב על פתרון לסריקת מיקום על פי גובה: "הפיתוח שחשבתי עליו הוא התקן GPS שמאפשר לאתר את הגובה של הבן אדם. למשל אם רוצים לנווט בבניין משרדים, אז אפשר יהיה לדעת באיזה קומה נמצאים ובאיזו קומה נמצאת הפגישה שלנו".

תגיות
תגובות