איך מקימים סטארט אפ: גרסת הנוער של 2014.

איך מקימים סטארט אפ: גרסת הנוער של 2014

המסקנה שלי לאחר יום שלם בחברת יזמים, מתכנתים, מעצבים ובעיקר המון אנשים מבריקים וסופר מוכשרים היא שכולם היו צעירים, ושהעולם, בהתאם, שייך אך ורק לצעירים

להיות בני נוער בעולם שלנו זה לא הכי פשוט. אנחנו נמצאים בתקופות עמוסות שכוללות בגרויות, מבחנים לחצים ואהבות ראשונות, התדמית שנוצרה לנו גם לא הכי חיובית, חושבים שאנחנו נוער מדורדר שבשישי בערב הולך לעשן לשתות ובעיקר- להרוס לעצמו את העתיד. בסוף השבוע האחרון פגשנו חבורה עצומה של בני נוער שהוכיחו לנו שהם בדיוק ההפך- הם רוצים ליצור את העתיד ובעיקר, לשנות בו משהו.

עוד במדור הדיגיטל של פרוגי:

דעה
רק קוראים לזה מחשבים: איך לומדים בישראל 2014?
אידו ג'ינו
כך רוצים לייצר דור המשך לאומת הסטארט-אפ? רוב התלמידים שבוחרים ללמוד מחשבים, בוחרים את המקצוע מתוך תשוקה ורצון אמיתי להשקיע ולפתח קריירה מקצועית בתחום בעתיד. בפועל, לא בטוח שיש עתיד: התלמידים לומדים עם מורות שלא יודעות פעולות בסיסיות במחשב ומשננים שורות קוד

הכול התחיל כשאידו ג'ינו (16), תלמיד בתיכון הריאלי בחיפה ועובד בחברה להנדסת תוכנה פגש את גיל ממן (15) שלומד באליאנס גם כן בחיפה ומתחמה בתחום המובייל. "לפני חצי שנה בערך היה אירוע בגוגל קמפוס ליזמים צעירים, בעמוד האירוע חיפשתי עוד מישהו מחיפה בשביל שאוכל לנסוע אתו לאירוע, וגיל נענה בשמחה. נסענו ביחד ברכבת והתחלנו לדבר על הכול. זו הייתה אהבה ממבט ראשון ומאז הפכנו לחברים טובים ועבדנו על היוזמה הזו של ההאקתון" נזכר אידו.

יום ההאקתון הבין לאומי הם בעצם יומיים שהתרחשו בגוגל במהלך השישי-שבת אליהם הגיעו המון בני נוער ("180 בערך" אומר אידו) שהתחלקו לקבוצות והתחילו לעבוד על מיזמים ואפליקציות, כשבסוף היומיים העמוסים האלו יוכרזו זוכים בפרסים יוקרתיים. אם חשבתם שההאקתון מתרחש רק בתל אביב- טעיתם. "ההאקתון הזה התחיל עם שני בחורים מהולנד שהרימו האקתון דומה גם אצלם, כשאני ואידו ראינו את היוזמה הזו אמרנו לעצמו 'בואו נעשה דבר כזה גם בארץ' וישר התחלנו לעבוד על זה ופנינו למלא חברות" מספר גיל.

© פרוגי

מתחם ההאקתון היה מאורגן ומסודר כמו שצריך, כשעל הקירות היו תלויים המון פוסטרים והיה המון אוכל החל ממלא חטיפי קליק עד לארוחת פיצות בערב. "יש הרבה אירועים לנוער שכמעט ולא משקיעים בהם מהידיעה שהמארגנים אומרים לעצמם שזה נוער ואפשר לחפף פה ושם. לעומתם, אני וגיל רצינו ליצור משהו מושלם, משהו ברמה גבוהה בדיוק כמו של המבוגרים", מספר אידו.

© פרוגי
© פרוגי

במהלך ההסתובבות במתחם ההאקתון ראינו שכמעט ולא היו מבוגרים, הרוב המכריע היו בני נוער שעדיין לומדים בתיכון ובדיוק עושים צעדים ראשונים בעולם הטכנולוגיה.

אידו וגיל, מה אתם חושבים שהיתרון שלכם בתור בני נוער מפני אנשים מבוגרים?

גיל: "ראש של בני נוער הוא ראש הרבה יותר פתוח".

אידו: "לפני כמה שעות ישבתי עם קבוצה של כמה חב'רה שמנסים ללמוד טכנולוגיה חדשה וגם דיי הולך להם. אז נכון, מבוגרים כנראה היו יודעים את זה בשלוף אבל מבוגרים מקובעים למערכות חשיבה מאוד מסוימות כמו מערכת החינוך למשל, ודבר כזה לא קורה אצל בני נוער".

הגענו להאקתון בשישי בצהריים ופגשנו בהמון בני נוער חדורי מטרה. היום התחיל יחסית רגוע, כולם התחלקו לקבוצות והתחילו לעבוד, בין לבין פגשנו בכמה קבוצות שסיפרו לנו על המיזמים שלהם.

אחד מהמיזמים שראינו היה מיזם שעובד על קשר בין מורים לתלמידים, עופר גליק (16), אחד מחברי הקבוצה, סיפר לנו: "בתקופת בגרויות למשל יש המון שיעורים שמתבטלים או שיעורים שעוברים מכיתה אחת לאחרת, המטרה של האפליקציה שלנו היא לקשר בין המורים לתלמידים וליצור גישה נוחה יותר".

 

© פרוגי
© פרוגי

עם זאת, הייתה גם קבוצה שעבדה על משהו שקשור לכולנו, הסלפיז, ארתור (16) סיפר לנו: "יש המון אנשים שאוהבים את שיר הסלפי, ואנחנו מתכננים לעשות פרויקט ברמה בינלאומית. אנחנו עובדים על אפליקציה שיכולה לפתח סרטונים מצחיקים שקשורים לסלפי כולל שיתוף לפייסבוק ל-vine, לטוויטר ולעוד רשתות חברתיות".

לאחר מכן, המשכנו להסתובב בין הקבוצות וראינו חבר'ה רציניים שכבר עומדים ליד לוח, עושים דיונים ובעיקר יושבים על יד המחשב ומתקתקים שורות קוד. פגשנו בקבוצת theW כשאחד מהנציגים שלה, עידן, סיפר לנו: "המיזם שלנו הוא מיזם בתחום העתיד. אנחנו רוצים לקדם את המידע באינטרנט בצורה מגניבה יותר ופשוטה למשתמש. גוגל למשל הוא מנוע חיפוש, אנחנו לא מנוע חיפוש. אנחנו לוקחים מידע ומציגים אותה בצורה יותר נוחה למשתמש גרפים. אנחנו גורמים לו להבין יותר טוב מה הוא רואה בלי לקרוא פסקאות מאוד ארוכות כמו בויקיפדיה למשל".

© פרוגי

והקבוצה האחרונה שפגשנו באותו היום הייתה קבוצה שנועדה לפתח לנו את היצירתיות. יונתן גל (17) סיפר :" אני והקבוצה שלי ישבנו כמה שעות בסקייפ וחשבנו על רעיונות לאפליקציות, בסוף הרעיון שבחרנו הייתה אפליקציה שבה כותבים משפטים בתורות כשכל פעם יש אתגר אחר, כמו כתוב משפט בלי האות ו' או בלי האות י'. הרעיון הכללי הוא לפתח את החשיבה היצירתית אצל בני נוער".

בין מסכי ענק לפופים, כריות ונוף מדהים (בכל זאת, קומה 26 במגדל אלקטרה) התיישבנו לשיחה עם ניר קוריס (31) שהיה סוג של "המבוגר האחראי" באזור. "יום ההאקתון העולמי זו יוזמה שהתחילה ב2013. טסתי להולנד והעברתי שם בבתי ספר הרבה הרצאות שקשורות לעתיד ויזמות ולצערי רוב המחשבות על ישראל היו לא כאלה טובות. סיפרתי לנוער שם על האקתונים ועל הנוער המדהים שיש לנו בארץ ולצערי, רוב החב'רה שם אמרו לי שזה לא דבר נפוץ אצלם. פגשתי בג'סי (17) ואריק (14) שני בני נוער הולנדים ויחד אתם יצרתי את יום ההאקתון הבין לאומי. הלכנו לשגרירות של ישראל בהולנד ובהתחלה אף אחד לא האמין בנו, אך בסוף הצלחנו לעשות את מה שעשינו היום".

© פרוגי

העובדה שניר היה בגילו מבוגר פי שניים מרוב החב'רה עניינה אותנו, ובתגובה הוא סיפר לנו: "כשאני הייתי נער אף אחד לא האמין בי ואני החלטתי שכשאני אהיה בעולם המבוגרים אני אהפוך את העולם בשביל בן אדם, בלי קשר לתפקיד או להשכלה שלו, אני אאמין בו".

לאחר הריאיון ניר ועוד מפגשים עם יזמים צעירים וקבוצות הגיעה השעה המיוחלת בערך באזור שמונה בערב. אידו, גיל ועוד כמה נציגים מקבוצות נכנסו לגוגל קמפוס כשהם מחזיקים במלא מגשי פיצה לקבוצות. "האמת שבאופן אישי, היום הזה כמעט הגיע לסיומו ואני מסכם אותו בתור הצלחה. למשל עכשיו, כשהבאנו את הפיצות המון אנשים לא ישבו ואכלו פיצה ועשו צחוקים עם חברים שלהם אלא לקחו את הפיצה ורצו חזרה לעמדות בשביל להמשיך לעבוד. פיצה ביד אחת ותכנות ביד שניה".

© פרוגי

לאחר יום מלא בחוויות טכנולוגיה ובעיקר חשיבה על העתיד, ביקשנו מאידו וגיל לתת לנו את הטיפ שלהם להצלחה בעולם הזה. ומה הם ענו לנו? "פשוט לעשות" קבע אידו. "אם רוצים עשות משהו צריך ללכת לגוגל, ליצור קשרים ולא לשבת ולחכות אלא לעשות ולהגשים", הוסיף גיל.

תגובות