
עידן חדש: טל מוסרי חושף למה עזב את ערוץ הילדים
השבוע, בריאיון למגזין "7 לילות" של "ידיעות אחרונות", טל מוסרי חושף את מה שכולם רצו לדעת - למה הוא עזב את ערוץ הילדים? ומספר על הרגעים שלפני ואחרי פרסום הידיעה
יומיים אחרי שפורסם כי הוא עוזב את ערוץ הילדים, טל מוסרי יצא לג'וגינג של בוקר בחוף גורדון, כשלפתע שמע את המציל שואג לתוך מכשיר ההגברה. זו לא הייתה אזהרה למישהו שהגלים סחפו לאזור לא מוכר. או שכן. "המציל קרא: אוהבים אותך, טל, אוהבים אותך", מספר מוסרי. "המשכתי לרוץ ואנשים מסביב מחאו כפיים".
אחר כך הגיעו זרי הפרחים וסרטוני תגובה הומוריסטיים ביוטיוב, שזכו לעשרות אלפי צפיות, והמערכון הפארודי של רועי בר־נתן ב"ארץ נהדרת", וגם 10,000 מעריצים שהתייצבו להופעה, שלפי ההערכות המוקדמות תוכננה לאלף ילדי חופש גדול וכמעט יצאה משליטה. כי בעולם הילדים כמו בעולם הילדים: שר הפרופורציות מנהל את העולם בכדור פורח.
"ב־11 בבוקר אני נוסע באוטו, פותח גלי צה"ל לשמוע חדשות, ובין ידיעה על אובמה לביבי אומרים, 'טל מוסרי עזב את ערוץ הילדים'", הוא מספר. "כמעט עשיתי תאונה. ב־12 בצהריים עוד פעם בחדשות. גם בקול ישראל. ככה כל מהדורה עד שמונה בערב, ובערוצים השונים בטלוויזיה מבקשים לראיין אותך".
מלחיץ?
"הלב מתחיל לדפוק. נדהמתי מעוצמת התגובות. אנשים רוצים להתחבק, לוחצים לי את היד, שולחים המון הודעות. זו אהבה שמקבלים בדרך כלל כשמתים, כמו להיות בהלוויה של עצמך. אמרתי, 'אמא'לה, מה זה הטירוף הזה?' חשבתי שהעזיבה שלי תהיה הערה קטנטנה בדפי ההיסטוריה ופתאום אני מוצא את עצמי במהדורות החדשות".

להחלטה לעזוב, אומר מוסרי, קדמו שנים ארוכות ולא מעט סשנים בטיפול. "הפרידה מערוץ הילדים הייתה תהליך של שנים, שהבשיל רגע לפני שאני חוגג 40. היה בי משהו שאמר שאני זקוק לשינוי".
מה עבר לך בראש בזמן ההתלבטות?
"לילות בלי שינה, בלי אוויר. בהלה ממה שיקרה. רגעים שאני יודע שלא יחזרו עוד. באותו רגע אתה לא יודע שאתה עושה מהלך מנצח בשחמט. מלבד אשתי, שראתה אותי בוכה, לא שיתפתי אף אחד. הייתי רץ בחוף, שומע באוזניות את 'תרגיל בהתעוררות' של שלומי שבן, והדמעות שלי יכלו למלא את הים".
הכתבה המלאה, בגיליון הכפול והחגיגי של "7 ימים" ביום שישי