שוב: אזעקה נשמעה ברחבי גוש דן; אין נפגעים. צבע אדום. צילום: דובר צה"ל

שוב: אזעקה נשמעה ברחבי גוש דן; אין נפגעים

אזעקה נוספת נשמעה בסמוך לשעה 13:30 היום (ו') בתל אביב. לפי שעה זו עוד לא דווח על נפגעים או נזק שנגרם. כזכור לראשונה מאז מלחמת המפרץ, נשמעה אמש (ה') אזעקה עולה ויורדת ברחבי גוש דן

קונספירציה
 
האם באמת שוגר טיל על ת"א?  ישראל קריספין
 
עורך מדור הדיגיטל, ישראל קריספין, לא מצליח להבין את תגובת דובר צה"ל בה נאמר כי הרקטות ששוגרו לתל אביב לא פגעו בקרקע: האם זה נפל בסמוך לתל אביב? אולי זה נפל בים או אולי בעצם מדובר בניסיון להכין את העורף?
לטור המלא
 

שוגרו שתי רקטות לעבר תל אביב. לא דווח על נפגעים או על נזק שנגרם. הרקטות נפלו בשטח פתוח.

אזעקה נוספת נשמעה בסמוך לשעה 13:30 היום (ו') בתל אביב. לפי שעה זו עוד לא דווח על נפגעים או נזק שנגרם. האזעקה הופעלה בעקבות שיגור רקטה לכיוון גוש דן.

כזכור, לראשונה מאז מלחמת המפרץ, נשמעה אזעקה עולה ויורדת בתל אביב. אז לא נגרם נזק או היו נפגעים. אולם המסעדות והפאבים היו ריקים מאדם.

זמן קצר לפני השיגור חמאס הודיע כי הוא "מכין הפתעה" לישראל. את ההודעה הפיץ דובר התנועה לאחר תפילות יום השישי. בנוסף לזאת, הארגון קיבל את האחריות על השיגור לעבר תל אביב.

עוד לפני הישמע האזעקה בתל אביב נשמעה אזעקה בבאר-שבע, קריית גת, קריית מלאכי, אופקים והמועצות האזורית אשכול ובני שמעון במקביל, בטווח של דקות ספורות.

בבאר-שבע התפוצצה רקטה ליד בניין מגורים, ובאשקלון - בחניית מבנה רב קומות. כיפת ברזל יירטה ארבע רקטות נוספות, שנורו לעבר בירת הנגב. יירוטים נרשמו גם באזור אשדוד וגן יבנה.

התגובות (כך הגיבו בנפילה אתמול בתל אביב)

"זה בא בפתאומיות, לא היינו מוכנים" אומרת צעירה מרמת גן. "אני מקווה שזה לא באמת פגע בבני אדם. אם זה היה פוגע - לא היינו מוכנים"

צעריה נוספת, עופרי נודל, מנס ציונה, סיפרה לפרוגי: "התגובה הראשונה שלי הייתה 'איזה קטע שומעים את האזעקות של הדרום עד לפה'" היא אומרת בחרדה. "לקח לי חצי דקה להבין שבאמת יש אזעקה, והיא פה בנס ציונה ולא אי שם בבאר שבע או אשקלון. עוד 10 שניות להזיז את עצמי מהכיסא לקרוא לסבתא שלי, לאחותי ולכלבה שלי לבוא ביחד לממ"ד"

עוד היא הוסיפה כי "יצא לנו כבר לשמוע אזעקות, אבל במסגרת תרגיל או אזעקת שווא. במקרה הזה ידענו שזה אמיתי רק לאחר ששמענו בערך 3 פיצוצים"

כוחות חטיבת גבעתי בהכנות אחרונות לקראת כניסה קרקעית אפשרית לרצועת עזה. מח"ט צנחנים, אל"ם אמיר ברעם, אמר בתדרוך לכוחות בשטח היערכות החטיבה בדרום הארץ: "אנחנו נמצאים כבר 48 שעות בתוך מבצע שידענו שבסופו של דבר יקרה. דיברנו עליו באימונים, בתרגילים, בכנסים. אין ספק שצריך לפעול, זו הסיבה שהתגייסנו והתאמנו".

עוד בסיקור המיוחד - "עמוד ענן":
• במוצ"ש: סוללה נוספת של "כיפת ברזל"
• האפליקציות שמתריעות על צבע אדום 
• צה"ל המשיך לתקוף בעזה גם הלילה 

צה"ל החל אמש (ה') בגיוס כוחות מילואים, כ-16 אלף מתוך ה-30 אלף שאושרו על ידי הדרג המדיני. בין המילואימניקים ניתן היה למצוא גם את הזמר ויוצא "כוכב נולד" עידן עמדי.

חבר הכנסת אריה אלדד: "ישראל כובלת את ידי עצמה"

אישי
 
צועקת בשקט. החיים בדרום  ירין קקון
 
הדרום בוער אבל כבר לא רק הוא, כתבתנו חיה את רוח המלחמה כבר חמש שנים, פורקת ומשתפת על החיים תחת האש בעיר הדרומית אשדוד.
לטור המלא
 

לקראת ועדת החוץ והביטחון שעתידה להתקיים היום, אלדד הודיע היום כי בכוונתו "להעלות בישיבה תביעה שלא להעניק עוד חסינות לרצועת עזה בזמן ביקורים של נציגי מדינות ערביות"

עוד אמר כי "בלתי נסבל הוא שהחמאס יורה בזמן ביקור ראש ממשלת מצרים וישראל כובלת את ידי עצמה ואינה פוגעת ביורים. ביום א' צפוי להגיע שר החוץ של טוניס וישראל חייבת לפרסם הודעה כי רצועת עזה היא שטח מלחמה וכל מי שמבקר שם עושה זאת על אחריותו האישית"

כוחות גבעתי מתארגנים לפעילות.
צילום: דובר צה"ל
מתארגנים לכניסה קרקעית.
מתארגנים לכניסה קרקעית.
צילום: דובר צה"ל.

מסתמן: סוללת "כיפת ברזל" חמישית

במסגרת המבצע, בצה"ל החלו להיערך לקראת השתמשות בסוללה נוספת וחמישית של כיפת ברזל. הסוללה שנמצאת בשלבי פיתוח סופיים והייתה אמורה להימסר ממשרד הביטחון וחברת רפא"ל (הרשות לפיתוח אמצעי לחימה) אל מערך ההגנה האווירית רק בחודש ינואר, תימסר ככול הנראה כבר בזמן הקרוב, וזאת בעקבות האש בדרום.

מתחילת המבצע שוגרו לעבר ישראל כ-400 רקטות ופצצות מרגמה, כאשר ארבע הסוללות של מערכת כיפת ברזל יירטו למעלה מ-140 רקטות.

בתוך כך, התעשיות הביטחוניות ממשיכות בפיתוח יכולות המערכת ובשיפור ביצועיה. הפיתוח האחרון עליו עומלים כולל הגדלת טווח היירוט של "כיפת ברזל", כמו גם את מספר המטרות איתן תוכל המערכת להתמודד. שתי סוללות "כיפת ברזל" נוספות שיקלטו, אחת מהן כאמור באופן מואץ, תכלוננה את המערכות החדשות.

המערכות החדשות, אשר פותחו על ידי מפא"ת, רפא"ל ואלתא, עברו ניסוי ראשוני בסוללות כיפת ברזל השונות, ובעקבות המצב הנוכחי ברצועה נשקלת האפשרות להכניסן באופן מזורז לסוללות שכבר פרושות בשטח.

על רקע המצב הביטחוני בדרום, פועלים מרכזי הסיוע במתכונת מיוחדת שנועדה לספק מענה לתושבי בטווח האש ולחיילים.

מוקדי סיוע מיוחדים נפתחו

  • מוקד טלפוני רב-קווי פעיל בטלפון 02-6211999.
  • קו הסיוע של נט"ל בטלפון 1-800-252526.
  • ויצ"ו בשיתוף המרכז הישראלי לטיפול בפסיכו-טראומה בטלפון 02-6449666, בשעות הערב בטלפון 6968*. 
תגובות