
החל מספטמבר: שיעורי ומבחני תיאוריה דרך בית הספר
בשורה משמחת לתלמידים - פיילוט חדש של משרד החינוך יאפשר לתמידי כיתה י' ללמוד למבחן התיאוריה במסגרת בית הספר ואף להיבחן עליו במסגרת בית הספר
בשורה משמחת לתלמידי כיתה י' - מעכשיו תוכלו ללמוד ולגשת למבחן התיאוריה דרך בית הספר. כחלק מתכנית משרד החינוך לקידום נושא זהירות בדרכים, יכשיר בית הספר את בני הנוער ללימודי מבחן התיאוריה ואפילו יאפשר להם להיבחן בבית הספר ובמימון משרד החינוך.
עוד בערוץ המגזין של פרוגי:
- למרות החום: בעלי החיים שתמצאו במדבר
- בדקו: האם אתם יודעים מהן הזכויות שלכם בעבודה?
- סימן שקיץ: הדברים שיש בעונה הכי חמה של השנה
בשלב הראשוני, יתקיים פיילוט החל משנת הלימודים הקרובה, בשיתוף משרד התחבורה, אגף הרישוי והרשות הלאומית לבטיחות בדרכים ויקיף את כל כיתות שכבת י'. במסגרת הפיילוט, 12% מסך כיתות שכבת י', שלומדות חינוך תעבורתי יילמדו וייבחנו במבחני נהיגה עיוניים (תיאוריה), כלומר 500 כיתות לימוד. המבחן יהיה שונה מהמבחן שנהוג כיום באגף הרישוי. המבחן בבית הספר יהיה מבחן מורחב יותר וייתן דגש על היבטים של עייפות בנהיגה, לחץ חברתי, שימוש במסכים, סכנות בשימוש באלכוהול ועוד. את הלימודים יעבירו מורים מתוך בתי הספר שהוכשרו לתכנית ויילמדו את החינוך התעבורתי ואת לימודי התיאוריה.

שר החינוך, נפתלי בנט: ״החלטנו לשלב בכיתות י' חינוך תעבורתי מתוך תפיסה שלמערכת החינוך יש אחריות גדולה בעיצוב הערכים של הבוגרים שלה. אנחנו רוצים שבוגרי המערכת אשר יצטרפו מחר לעוד מיליוני נהגים, לא יהיו מצוידים רק בידע תעבורתי, אלא גם בערכים של אחריות, סובלנות וכיבוד החוק. זהו מהלך גדול וחשוב, ואני בטוח שמורי המערכת אשר יובילו את הלימוד יצליחו לחולל את השינוי. לכם בני הנוער, אני מאחל הצלחה בלימודי התעבורה ובלימודי תיאוריה והכי חשוב - נהיגה בטוחה״.
מנכ"ל משרד החינוך, שמואל אבואב: "תרבות הנהיגה בישראל מתעצבת כבר בגיל צעיר, בגיל שבו תלמידי תיכון מוציאים רישיון נהיגה, והתכנית שלנו תרחיב את הלמידה ותנחיל ערכים תעבורתיים חינוכיים. אנחנו מכניסים את לימודי הנהיגה העיוניים לתוך מסגרות בתי הספר, כדי להעמיק ולהרחיב את ההבנה התעבורתית של התלמידים, ומאפשרים לתלמידי שכבת י' להיבחן בתוך מסגרות בתי הספר, בסטנדרטים גבוהים, ובמסגרות לימוד איכותיות. זו בשורה אדירה לתלמידים, ולנוסעים בדרכים, ואני רוצה להודות לכל השותפים שלנו למהלך החשוב הזה".

התכנית החדשה היא חלק מתכנית חומש של משרד החינוך לקידום הזהירות בדרכים. בלב התכנית, מתכוון משרד החינוך להרחיב באופן ניכר את מספר התלמידים שלומדים חינוך תעבורתי. כבר בשנת הלימודים הקרובה יצמח מספר הכיתות שלומדות חינוך תעבורתי, מ-2,800 ל-3,500 כיתות, ובסך הכל בשנת הלימודים הקרובה יילמדו 91,000 תלמידי שכבת י'.
מטרת משרד החינוך היא להרחיב את מספר הלומדים ולהגיע לשכבת הגיל כולה, ובהתאמה להרחיב גם את מספר התלמידים שייבחנו בבחינות הנהיגה העיוניות (תיאוריה), כש-70% מהם עוברים את הבחינה בהצלחה.
|