דונה כהן היא מנכ"לית בת 16. דונה כהן, מנכ"לית בת 16. צילום: יוניסטרים

דונה כהן היא מנכ"לית בת 16

הם רק בכיתה ט' וכבר לובשים חליפות ונפגשים עם בעלי עסקים. הכירו את היזמים הצעירים שכבר בגיל 14 הופכים למנכ"לים של חברות ישראליות. את הפינה הראשונה אנחנו מתחילים עם הפיתוח העפולאי שיעזור להתמודד עם תופעת המציצנות ברשת

מדי שבוע, נחשוף חברה אחרת המנוהלת על ידי בני נוער מרחבי הארץ בליווי מלא של עמותת "יוניסטרים" שפועלת לקידום היזמות בקרב בני הנוער הישראלים.

אז איך זה להיות מנכ"ל כבר בכיתה ט'? איך מנהלים חברה תוך כדי העומס הבגרויות? על השאלות האלו בדיוק נענה לכם מדי שבוע, כשבכל פעם נחשוף לכם חברה אחרת שפועלת בישראל פרי ניהולם ועבודתם של בני נוער בדיוק כמוכם.

בפינה הראשונה שלנו אנחנו מארחים את דונה כהן, המנהלת של חברת "Circle" מעפולה. 

מה הוביל אתכם לבחור דווקא בשם הזה? מעגל באנגלית?

"לסמל של החברה יש יותר משמעות מאשר השם האמת, האות L משלימה את העיגול בדרך אחרת וזה מסמל חשיבה מחוץ לקופסה, העיגול מסמל עשייה מתמשכת של החברה בכל תחומיה".

כמה בני נוער אתם בחברה ומה אתם בעצם מפתחים?

"אנחנו אחד עשר חבר'ה והמוצר שאנחנו מפתחים הוא כיסוי למצלמה של המחשב הנייד כדי למנוע צילום בניגוד לרצונו של המשתמש במהלך העבודה שלו עם המחשב הנייד. יש היום אפשרות להשתלט מרחוק על המחשבים הניידים והטאבלטים ולנצל לרעה את המצלמות הפנימיות שלהם. למוצר הספציפי הזה קוראים SmartCam".

הפיתוח של החברה הצעירה.
הפיתוח של החברה הצעירה.
צילום: חברת Circle

איך זה להיות מנכ"ל כבר בגיל כה צעיר?

"להיות מנכ"ל בגיל צעיר זאת חוויה, זכיתי להתנסות בחוויה שהרבה אנשים לא חווים. זה אתגר שהוא לא פשוט כי אתה צריך לנהל חברה עסקית לכל דבר תוך כדי שאתה לומד, אתה מנהל את החברים שלך וצריך לדעת להפריד במובן מסוים בין החלק העסקי והניהול השוטף לבין החיי חברה שאחרי הפגישות שלנו, התפקוד בתור מנכ"ל תורם גם הרבה לאישיות שלי, זה עזר לי לבנות ביטחון עצמי", מספרת דונה.

הבעלים הצעירים של חברת Circle.
הבעלים הצעירים של חברת Circle.
צילום: יוניסטרים

"התפקיד נותן לי הרבה כלים להתמודדות עם כל מיני קשיים ובעיות בחיי היום-יום והוא פותח הרבה דלתות לעתיד כי נפגשים ויוצרים קשרים עם הרבה מאוד אנשים שלא היית פוגש לפני", היא מוסיפה.

מהם הקשיים שחוויתם במהלך הפרויקט?

"יש כל מיני קשיים שחווים במהלך הפרויקט - בתחילת השנה נאלצנו לשנות את המוצר כי הוא לא היה בר פיתוח בגלל מאפיינים מסויימים. חוץ מזה מבחינה חברתית בתחילת הדרך היה לנו קשה להתגבש כי כל אחד הגיע מרקע אחר לדוגמא - בתי ספר שונים, אמונה, פערי גילאים, ולמרות הקשיים האלו הצלחנו להפוך לחברה מגובשת".

יש וויכוחים במהלך העבודה בקבוצה?

"יש לפעמים ויכוחים ומריבות בקבוצה בקשר לפרטים של המוצר אבל בסופו של דבר אנחנו פותרים את הבעיות ומתקדמים הלאה".

מה העסקה שסימנה לכם בעצם את ההצלחה?

"לפני כחודשיים סגרנו עסקה עם ראש עיריית עפולה אבי אלקבץ שכוללת ייצור של 10,000 יחידות מהמוצר וחלוקתו לכל תלמידי העיר עפולה"

אתם רואים כבר רווחים כספיים מהמוצר?

"אנחנו חברה עסקית לכל דבר שכבר ייצרה ומכרה 10,000 יחידות מהמוצר אז ברור שיהיו רווחים", היא מחייכת.

בעלי החברה הצעירים מחלקים את המוצרים לתושבי העיר יחד עם ראש העיר.
בעלי החברה הצעירים מחלקים את המוצרים לתושבי העיר יחד עם ראש העיר.
צילום: חברת Circle

התוכנית דורשת הרבה מחויבות, איך אתם מסתדרים עם זה בבית הספר כשיש בגרויות?

"קודם כל אנחנו עוזרים אחד לשני, אם מישהו מתקשה אנחנו עוזרים לו, יש גם מפגשים שאנחנו דוחים. חוץ מזה בגלל שהקבוצה שלנו מורכבת משתי שכבות גיל יש לנו יתרון - שלשכבה אחת יש בגרות השכבה השניה יותר פעילה וכך גם להפך".

אז מה זה בעצם יוניסטרים?

יוניסטרים הוקמה לפני כעשור על ידי היזם רוני צארום, אשר עמד מאחורי אחד האקזיטים הגדולים שנעשו בישראל - מכירת החברה שייסד, אקסלינק, תמורת מאות מיליוני דולרים. צארום, שגדל ברמלה ו"עשה את זה" בכוחות עצמו, הקים את יוניסטרים מתוך כוונה להעניק לנוער שגדל באזורים לא מבוססים את הכלים לקבוע את עתידם בעצמם ולהקים חברה משלהם.

ליוניסטרים 13 מרכזים ברחבי הארץ: נתיבות, מעלות תרשיחא, נצרת עילית, אילת, עפולה, עכו, אור יהודה, נתניה, ג'וליס, סכנין, רהט , צפת וחדרה. כאשר בכל מרכז כ-3 חברות עסקיות המנוהלות על ידי בני נוער. והשבוע חשפנו בפניכם את דונה כהן המנהלת של חברת circle מעפולה.

תגיות
תגובות