דרכון אירופאי לצעירים ישראלים: איך להפיק את המיטב מוויזת עבודה ולימודים?
כתבה פרסומית
כדאי לדעת שבעלי דרכון אירופאי יכולים לעבוד, להתגורר וליהנות מזכויות אזרח במספר גדול מאוד של מדינות שונות ברחבי אירופה. למעשה אפשר לקבל זכויות שונות, אפילו מעבר לאזור הגיאוגרפי של מדינות האיחוד האירופי עצמו. למי שמתכנן להפיק את המירב מויזת עבודה ולימודים, כדאי לדעת שדרכון אירופאי פותח לא מעט דלתות במדינות סמוכות, אשר רשמית אינן שייכות לאיחוד אך יש להן הסכמים עם האיחוד האירופאי בענייני עבודה ולימודים. אפשר להזכיר לדוגמא את שוויץ ויש גם מדינות נוספות כאלה.
איך להסדיר "נחיתה רכה" במעבר לחו"ל
התהליך של הוצאת דרכון גרמני או דרכון אירופאי דרך מדינה אחרת הוא צעד ראשון, תחילת הדרך. צעירים רבים שמתעניינים בנושא צריכים לדעת איך להיערך כדי להגדיל את הסיכוי לקבל את הדרכון. למשל, להתייעץ עם עו"ד שבקיא בהסדרת דרכונים אירופאים. כמו כן כדאי לדעת אילו צעדים לבצע כדי שתהיה נחיתה רכה ונוחה ביותר בחו"ל.
לקראת עבודה או לימודים באירופה, כדאי לבדוק מבעוד מועד מהן אפשרויות התעסוקה הרלוונטית לכם, והביקוש למקצועות שונים במדינות השונות באיחוד. בדקו האם צריך לשלוט בשפה, האם כדי לקבל ויזה צריך לדעת אנגלית או את השפה המקומית. כדאי להתחיל לברר לגבי בירוקרטיה בדרך לדרכון. זיכרו כי כל מדינה באיחוד האירופי הינה בעלת מאפיינים שונים. כל אחד הולכת יחד עם אפשרויות מסוג שונה וצריך לבחור בקפידה את המדינה שבה תרצו לעבוד או ללמוד.
מומלץ להתחיל בתהליך ההיערכות מוקדם ככל האפשר ולכל הפחות חצי שנה לפני המעבר המתוכנן. אפשר להתחיל לקחת שיעורים פרונטליים או אונליין ללימוד השפה המקומית. אפשר להתחיל ליצור קשרים מקצועיים, ללמוד על אפשרויות מגורים, הבדלים בין שכונות, מסלולי לימודים. ועצה טובה מבעלי ניסיון: צרו קשר עם קהילה יהודית או ישראלית במדינה המועדפת. אפשר להתחיל ליצור קשרים ולקבל מידע מועיל אפילו דרך קבוצות פייסבוק ורשתות חברתיות אחרות. הניסיון שלהם יכול לעזור לכם לנחות נחיתה רכה יותר. תוכלו לשאול לגבי מוסדות לימוד מועדפים, מקומות עבודה שתוכלו להיקלט בהם ביתר קלות וכדומה.
מגוון רחב של מסלולי לימודים והתמחויות נחשבות
מי שיקבל דרכון פולני או דרכון אירופאי אחר נהנה מיתרון משמעותי בכל הקשור ללימודים באירופה. במדינות רבות באיחוד הלימודים האקדמיים ניתנים חינם. לעיתים נדרשת עלות נמוכה, בזכות סבסוד מקיף.
רבות מהאוניברסיטאות המובילות באירופה מקיימות מסלולי לימוד בשפה האנגלית. עניין זה מקל על הסטודנטים הישראלים ששולטים טוב בשפה זו ופחות בשפות אירופאיות אחרות. חשוב לבדוק מהן תנאי הקבלה מבעוד מועד. בדקו האם ישנה הכרה בתעודת הבגרות הישראלית, האם צריך מבחן בסגנון פסיכומטרי או מבחני שפה נוספים.
זיכרו כי הרישום ללימודים שונה ממדינה למדינה. בררו עד מתי צריך להירשם. אם יש קושי בתנאי הקבלה, זיכרו כי בחלק מהמדינות כמו למשל גרמניה, יש אפשרות ללמוד שנת מכינה. לאחר מכן אפשר להתקבל למסלולים רבים גם אם ציוני הבגרות שלכם כרגע לא מספיק גבוהים.
שלל אפשרויות תעסוקה לבעלי דרכון אירופאי
הדרכון האירופאי פותח דלתות רבות בשוק העבודה האירופי. חברות מגוונות מחפשות עובדים שמדברים אנגלית. למשל בתחומי ההייטק, הפיננסיים והתיירות יש ביקוש יפה לישראלים משכילים וסטודנטים מהארץ.
חשוב להכיר את שוק העבודה המקומי כדי להבין מתי צורך בהכשרה מסוימת כדי להתקבל למשרה מועדפת. במקצועות כמו רפואה או עריכת דין, הנדסה וכדומה, אם יש לכם תעודה ישראלית תצטרכו לעבור הליך של קבלת הכרה רשמית בתעודות המקצוע שלכם. אגב, רשתות חברתיות כדוגמת לינקדאין יכולות מאוד לעזור במציאת עבודה באירופה. מומלץ ליצור פרופיל מקצועי באנגלית ועדיף גם בשפה המקומית של המדינה הרצויה לכם. כך תוכלו להתחיל ביצירת קשרים עוד לפני המעבר.