היזהרו: לשים לב לכתובת המסוכנת. פייסבוק מזויף. צילום: אלון אלבכרי

היזהרו: לשים לב לכתובת המסוכנת

משורת האקרים שמפרסמים את המיילים שלנו, את הסיסמאות, את חשבוני הבנק וכל פרט אחר שלנו, התחילו לפתח אתרי פישינג שכל תכולת האתר היא כדי לקחת מאיתנו את כל הפרטים שלנו. למצוא את הטעות ולא להיכנס, חשש למכה, היזהרו

כולנו זוכרים בצער רב את המקרים האכזריים בהם אנשים רבים מוצאים את עצמם חסרי אונים מול כמה משפטים הרשומים בדף אינטרנט המפורסם לכל מי שרוצה, מתי שירצה. לאחר עבודות רבות של כוחותינו הטכנולוגיים, עברנו ברוב המקרים את הסיפור בטעם טוב ומינימום בעיות.

עוד במדור דיגיטל של פרוגי:
מצעד המחשבים החמים לנוער. מה מומלץ?
• חם מהתנור: גרסאות חדשות ל/ModdingWay
• התפוח שיחדור לכיס: iWallet

לאחרונה החלו לעלות אתרי פישינג, אתרים שקריים שבהם יש וירוסים ותוכנות לשליפת המידע הפרטי מהאדם שנכנס לקישור. הדוגמה האחרונה היא זאת "http://faobook.site40.net/" (כרגע היא לא עובדת). האתר הזה ודומים לו, שולפים למעשה את שם המשתמש והסיסמה שלכם לפייסבוק באמצעות התחברות מדומה לאתר.

בנוסף לזאת, לאחרונה צפה ברשת אפליקציה שכביכול מוסיפה תוספת מגניבה לוואטסאפ, אבל בעצם גונבת את כל היסטוריית השיחות והתמונות שלכם.

בהתאם לכל זה, יש כמה דברים שאתם חייבים לשים לב כאשר אתם מקבלים קישור מחבר.
קודם כל, תדאגו לבדוק שמי שאתם מדברים איתו זה באמת הוא ולא וירוס.

לרוב הם משתמשים בניסוחים שיתאימו גם לבנים ולבנות, משתמשים בתבניות זהות כמו "ואוו, כתבו עליך בבלוג הזה!". להמשיך עם האדם שאתם מדברים איתו ולראות שזה באמת הוא וגם להתקשר או לתקשר עם האדם בצורה אחרת כדי לוודא שזה לא רובוט.

לאחר שבדקתם את מה שנאמר, צריך לבדוק אם הכתובת נראית מוזר. אם יש תוספות שלא רגילות צריך להתחיל לחשוד. Faobook זה לא פייסבוק, site40 זה דומיין שהוא יושב עליו ולכן צריך לשים לב.

לבסוף, אם גיליתם שמדובר באמת בקישור מסוכן, אנא תיידעו גם את החבר שלכם שהוא נגוע ב"מחלה" ותיידעו אותנו ונעזור בהתאם. דבר נוסף שחשוב לציין הוא שברוב המקרים, על פניו, יראה כאילו זה אותו דבר, אבל רק למראית עין.

DONE - שימו לב מה שולחים לכם, והיזהרו מחיקויים.

תגובות