כוכבי "זומבים" בריאיון לפרוגי: "מנהיג טוב הוא מישהו שלא מפחד להגיד את מה שהוא באמת מרגיש"
הזיכיון האהוב ׳זומבים׳ של דיסני חוזר לסרט רביעי, ׳שחר הערפדים׳ (שישי, דיסני+), הפעם עם יריבות חדשה אותה זד הזומבי ואליסון המעודדת יצטרכו לפתור - בין מהלכי היום לערפדים. אליהם מצטרף דם חדש גם כן- פריאה סקיי ומאלאכי ברטון. רגע לפני עליית הסרט, שוחחנו איתם על ההצטרפות לטירוף, האתגרים בצילומים והעזרה מהכוכבים הותיקים מהקאסט
מאז שיצא הסרט הראשון ב-2018 והכיר לנו את הצדדים העל טבעיים בתוך העיירה סיברוק דרך הדמויות של זד הזומבי (מיילו מנהיים) ואליסון המעודדת (מג דונלי), הפך זיכיון "זומבים" של דיסני לאחד מהמוכרים והאוהבים- עם פסקול סוחף, עלילה מקורית עם מסר חינוכי בולט של קבלה ושילוב בנוסף לריקודים אנרגטיים ופסקול של שירים קצביים. כעת, הסרט הרביעי, "זומבים 4: שחר הערפדים" מגיע בשישי הקרוב לדיסני+ - הפעם יוצא מגבולות סיברוק באופן מוחלט.
עוד בערוץ הבידור של פרוגי:
- הצביעו: את מי תרצו לראות שוב בפסטיגל הבא?
- לידור אדמוני: "עושה הכל בשביל הכיף שלי ופתאום זה התחיל להיות שווה כסף"
- "יהיה מבאס לחיות בידיעה שלא ניסיתי": אוראל צברי בריאיון בלי פילטרים
כל זה קורה כשרוד טריפ קייצי משתבש ומוביל את הגיבורים למקום חדש שבו מתנהלת יריבות עתיקה בין שני מחנות: מהלכי היום (Daywalkers) והערפדים. אל הקאסט האהוב מצטרפים שני כוכבים חדשים- פריאה סקיי (נובה, מהלכי היום) ומלכאי ברטון (ויקטור, הערפד). רגע לפני שהקהל יכיר אותם על המסך, תפסנו אותם לשיחה על העזרה מהכוכבים הותיקים בקאסט, התמודדות עם הריקודים השונים, הרגשות לקראת כניסה לזיכיון ידוע ואהוב ועל המסר החשוב והרלוונטי מתמיד שהסרט מציב.
אתם מצטרפים לפרנצ'ייז מאוד מצליח עם קהל מעריצים גדול. הרגשתם שיש ציפיות? לחץ?
פריאה: "אני מרגישה שהיה המון לחץ כאשר נכנסנו לזה, לזיכיון כל כך אהוב. במיוחד כשמיילו ומג הם פשוט השחקנים הראשיים הכי מדהימים שיש! היו נעליים גדולות שהיה צריך למלא. אבל אפילו בשנה שעברה, כשצילמנו בניו זילנד, המעריצים קיבלו אותנו כל כך יפה- כפריאה ומלכאי. גם עכשיו, בזמן שיוצאים עוד שירים והטריילר כבר עלה. הכל כל כך מרגש, ואני פשוט מתמלאת באהבה מהאופן שבו הקהל מקבל אותנו גם בתור נובה ו-ויקטור. זו באמת הזדמנות מדהימה, וזה פשוט היה כל כך כיף".
מלכאי: "מסכים עם כל מילה. העתק-הדבק".
בסרט זד ואדיסון מעבירים את הלפיד לדמויות שלכם. מה לדעתכם ויקטור ונובה למדו מהם? ואולי גם אתם- למדתם משהו ממיילו ומג על הסט?
מלכאי: "לגמרי. כמו ב-'זומבים' המקורי, גם פה לימדו את ויקטור ונובה שהם אמורים לשנוא אחד את השנייה, שהקבוצות שלהם לא מסתדרות. אבל שניהם בעצם שואלים את עצמם: 'מה אם... מה אם כן נוכל להיות יחד?' וזד ואדיסון פשוט נותנים להם את הדחיפה הזו, את ההשראה, לעשות את זה- להתאחד. הם עברו את זה בעצמם, אז הם מביאים את החוכמה שלהם".
פריאה: "אני ממש מסכימה. גם על המסך וגם במציאות, הם היו כמו מנטורים. הם עברו את זה, הם בערך בגיל שלנו, והם עזרו לנו להרגיש בטוחים. זה באמת די מפחיד להיכנס לפרנצ'ייז כל כך אהוב, והם פשוט היו שם בשבילנו. נתנו לנו ביטחון ותחושה של רוגע".

נושא מרכזי בסרט, ובזיכיון הסרטים בכלל, הוא הפחד מהשונה והצורך לשתף פעולה למען מטרה גדולה. כמה זה חשוב לכם להעביר מסר כזה?
מלכאי: "וואו, זה נושא ממש חשוב בעיניי. אני חושב שזה אחד הנושאים המרכזיים בעולם שאנחנו חיים בו כיום- הרעיון של הפרדה והצורך ללמוד איך להתחבר מחדש, לאהוב אחד את השני בלי קשר למי שהם. ואני חושב שהסרט הזה מציג את זה בצורה כל כך יפה- שני עולמות שונים שמתאחדים ולומדים לאהוב זה את זה. אז כן, אני מאוד אסיר תודה, ואני מרגיש שאני מדבר גם בשם פריאה כשאני אומר שאנחנו ממש אסירי תודה על ההזדמנות להעביר את המסר הזה על המסך, לדור הצעיר וגם לאנשים בגיל שלנו ומעלה".
פריאה: "זה מסר שיכול לגעת בכל אחד. במיוחד לקהל צעיר- זה חשוב לדבר על שוויון ועל קבלה. זה פשוט מסר עוצמתי ואנחנו שמחים להיות אלה שמעבירים אותו!".

כאמור, זיכיון הסרטים מאופיין במספר רב של ריקודים מרהיבים לרקע צלילי הפסקול. כך ענו השחקנים כאשר נשאלו איזה ריקוד היה הכי מאתגר מבחינתם:
מלכאי: "פריאה, אני מסוקרן לשמוע מה את חושבת? אף פעם לא שאלתי אותך את השאלה הזאת!״
פריאה: "גם אני לא שאלתי אותך בכלל! ואני גם לא יודעת מה התשובה שלך... הכי קשה? ברור שיש את הריקודים הגדולים שהיו מאתגרים בגלל כל הכוריאוגרפיה והעבודה הקבוצתית- זה בהחלט היה קשה. אבל אם להיות כנה, אני חושבת ש-My Own Way היה מהקטעים שהשקעתי בהם הכי הרבה מחשבה. כי אני לבד שם, מסתובבת, והאתגר היה איך להעביר את הרגש ואת הקשת הרגשית של הדמות לאורך כל השיר- מה היא מרגישה בכל רגע, אז זה משהו שבאמת חשבתי עליו הרבה. גם Dream Come True היה מאתגר."
מלכאי: "כן, Dream Come True היה קשה. אבל Show the World... זה פשוט היה סיוט מבחינתי. אני לא יודע למה, אבל משהו בצורה שבה הגוף שלי זז בקטע הזה פשוט לא הסתדר לי. במשך הרבה זמן זה פשוט לא התחבר לי, ואני זוכר שזה היה הריקוד היחיד שפול (הואן, במאי הסרט - ש.מ) אמר לי בו, 'טוב, תעמוד ממש שם מאחור... כן, קצת יותר אחורה... עוד טיפה... יופי, בדיוק שם'. אז זה היה קשה, אבל התוצאה היא מעולה- וזה מה שחשוב".
יש הרבה יותר סצנות קרב בסרט הזה לעומת הסרטים הקודמים של 'זומבים'. איך הייתה החוויה לצלם אותן? עשיתם את הפעלולים בעצמכם?
פריאה: "אוי, כן! זה היה ממש כיף לעשות את הפעלולים. ידעתי מראש שזה יהיה חלק גדול מהדמות של נובה, והיה לנו חודש של חזרות לפני הצילומים. כל החודש הזה, הייתי עושה כמה שעות ביום של אימוני פעלולים, ולא היה לי ממש ניסיון קודם בזה. אז הכל היה חדש בשבילי, אבל באמת היה כיף! זה בהחלט דרש הרבה עבודה קשה, והאתגר הכי גדול מבחינתי היה לדעת מתי להתכופף- כי זורקים אגרופים, ולפעמים שכחתי להתחמק, ולמזלי הם עצרו ממש לפני הפנים שלי. אבל צריך להיות ממש מתואם ומותאם לכוריאוגרפיה- וזה משהו שלמדתי די מהר".
מלכאי: "אני מרגיש שבעצם את עשית את רוב סצנות הקרב. הדבר הראשון שעולה לי לראש, וזה לא מה שאת חושבת, זה דווקא משהו אחר... זה כשעשינו את החזרות עם הרתמות באוויר, ושנינו התחלנו להרגיש ממש בחילה מתנועה. היינו צריכים לקחת את הכדורי גינגר האלה, שהיו מגעילים בטירוף. הם אמורים לאזן את החומציות בקיבה או משהו כזה, כדי לעזור לנו להרגיש טוב יותר. אבל בפועל הם גרמו לנו להרגיש עוד יותר גרוע, כי הם פשוט היו דוחים בטעם. משום מה, הזיכרון הזה פשוט נתקע לי בראש".
פריאה: "זה באמת היה מטורף. היה רגע ששכבנו על הגב עם הרתמות, הראש שלנו אחד ליד השני, והם פשוט סובבו אותנו- ככה, כשאנחנו שוכבים זה לצד זו, ואנחנו כזה: 'מה, להסתכל אחד על השנייה או לא?' כי פשוט סחרר לנו בטירוף. זה פשוט היה מצחיק- לשכב שם, להסתובב ככה באוויר".
מלכאי: "ובשקיפות מלאה- אולי כן ואולי לא הקאתי קצת ביום האחרון כשעשינו שוב את הקטע עם הרתמות כנראה הסתובבתי קצת יותר מדי. אבל היי! זכרונות!"
הסרט נותן לנובה ו-ויקטור תהליך התבגרות משמעותי, דרכו הם הופכים למנהיגים מטעם הצדדים השונים שלהם. מנקודת המבט שלכם- מה זה בעיניכם להיות מנהיג טוב?
מלכאי: "וואו בעיניי, מנהיג טוב הוא מישהו שלא מפחד להגיד את מה שהוא באמת מרגיש ולהוביל מתוך דוגמה אישית. מנהיג לא יכול להיות צבוע- אתה לא יכול ללמד דבר אחד ואז לחיות חיים אחרים לגמרי בעצמך. אז כן, אני חושב שזה חלק מרכזי במהות של מנהיגות טובה".

פריאה: "לגמרי. אני חושבת שמנהיגות זו גם פתיחות. כשאתה מנהיג, אתה מוביל קבוצה גדולה של אנשים שלכל אחד מהם יש דעה שונה ורצונות שונים- אז חשוב להיות פתוח לרעיונות של כולם בנוסף, צריך להגיד את האמת שלך, לא לפחד- כמו שמלכאי אמר. לא לפחד לעמוד על שלך ולהגיד מה אתה מאמין שהוא נכון. אני חושבת שנובה ו-ויקטור לומדים את זה לא מעט בסרט".