יוצאים לטבע: "אם אין לחם, תאכלו עוגות!" מתכונים. צילום: טמבלר

יוצאים לטבע: "אם אין לחם, תאכלו עוגות!" מתכונים

זו הזדמנות מושלמת לנצל את ימי החופש בחגים לטיולי מחנאות, טיולי צופים וכמובן להכיר קצת את הטבע. אספנו 3 מתכונים שיעזרו לכם להכין אוכל טעים בטבע

בננת שוקולד

מצרכים: 

בננות (לפי כמות האנשים)

נייר כסף

קוביות שוקולד מכל סוג שתבחרו (עדיפות לשוקולד מריר)

חוט תיל (לא חובה)

הוראות הכנה: 

1. מקלפים את הבננה מקליפתה (הקליפה אינה נחוצה).

2. לאחר מכן, עוטפים את הבננה המקולפת בנייר כסף.

3. חותכים לא עד הסוף את הבננה כך שיהיה אפשר להכניס לתוכה דברים.

4. את ה"חור" שעשינו בבננה ניתן למלא בקוביות השוקולד (אין הגבלה לכמות הקוביות שניתן לשים).

5. את הבננה הממולאת עוטפים בנייר הכסף ושמים מעל המדורה לכ-4 דקות. אם יש לכם חוט תיל נקי תוכלו להכניסו לבננה וכך להחזיק בעזרת החוט את הבננה מעל המדורה.

© טמבלר

פרנץ' טוסט

מצרכים: 

גזייה

מחבת

חבילת לחם לבן או חלה (מומלץ) או כל סוג של לחמניה

ביצה

צלחת

חלב

סוכר או סוכר וניל (לא חובה)

חמאה או שמן קנולה

תוספות כמו: שמנת, פירות וכדומה (לא חובה)

הוראות הכנה: 

1. לוקחים גזייה, שמים עליה מחבטת

2. לוקחים חבילת לחם לבן או כל סוג לחמנייה או חלה שברשותכם.

3. שוברים את ביצה לצלחת ומוסיפים אליה קצת חלב. לאוהבי המתוק ניתן להוסיף סוכר או סוכר וניל.

4. מערבבים את התערובת שבצלחת ומדליקים את הגזייה.

5. ממיסים במחבט חמאה או השמן וטובלים את הלחם בתערובת ומניחים על המחבט שהמסנו בה חמאה.

6. המטגנים לפי מידת הצורך ומניחים בצלחת. לא לשכוח לסגור את האש. 

7. ניתן להגיש עם שמנת, פירות, קצפת, אגוזים ועוד...

© טמבלר

פונדו

מצרכים: 

גזייה

סיר

קוביות שוקולד רצוי כמה שיותר סוגים (עדיפות לשילוב של שוקולד מריר ושוקולד חלב)

חלב או שמנת ואם אין אף אחד מהם אז מים

מרשמלו, פירות, ביסקוויטים ועוד... (לא חובה)

הוראות הכנה: 

1. לוקחים גזייה ושמים עליה סיר.

2. שוברים לסיר קוביות שוקולד ומוסיפים חלב או שמנת ואם אין אף אחד מהם אז 3 כפות של מים.

3. מדליקים את הגזייה על חום בינוני וממיסים את השוקולד עד שהתערובת מגיעה לנוזל אחיד ולאחר מכן, סוגרים את הגזייה.

4. ניתן להגיש ולאחר מכן לטבול את התערובת במרשמלו, ביסקוויטים, פירות, עוגיות וכדומה.

© טמבלר

 

תגובות