הפתעה: שבוע הפיצה עומד להסתיים ואנחנו חוגגים אותו. צילום: טמבלר

הפתעה: שבוע הפיצה עומד להסתיים ואנחנו חוגגים אותו

שבוע הפיצות הרשמי, כאן ואנחנו מעולם לא היינו רעבים יותר, הנה 5 עובדות שלא ידעתם על פיצות, יחד עם מתכון מומלץ להכנה ביתית ללא הצורך בגיחה לסופר לקניית פיצה למקפיא, בתאבון

הידעת?

1. הפיצרייה הראשונה בעולם, נפתחה בנאפולי, איטליה ב-1938.

2. הפיצה הגדולה ביותר שאי פעם נאפתה, נוצרה בהוואנה פלורידה והייתה בגודל 100 מטרים.

3. פיצה מגלגלת כ-30 מיליארד דולר בשנה בארצות הברית.

4. התוספת הכי מבוקשת על הפיצה, היא כמובן, הפפרוני.

5. משולש פיצה רגיל מכיל בסביבות ה-300 קלוריות, כשפיצה דקה מכילה כ-200 קלוריות, ופיצות עתירות בצק מכילות אף יותר מ-500 קלוריות.

© טמבלר
© טמבלר

עוד במדור הסטייל בפרוגי:

פיצה היא סלבית

פיצה היא פופולרית בקרב הנוער ואפילו בקרב דוגמניות בקנה מידה כמו של קארה דאלווין, שכבר הספיקה לגנוב לה את הסטייל.

© טמבלר
© טמבלר

מתכון לפיצות ביתיות

משום שאף אחד מהקוראים הוא לא שף במסעדת יוקרה, נתחיל עם סרטון הסברה למתחילים, כך מכינים פיצה ביתית ובריאה בנוסף לכל, בלי לצאת מהבית:

 

1. שלב ראשון, מארגנים את הכלים הדרושים: קערה, כוס, כפיות מדידה, מערבל מזון, סכין, צלחת ומגרדת.

2. אחר כך מתחילים בבישולים, שופכים כוס מים חמים לקערה ומערבבים יחד עם קמצוץ של דבש.

3. מוסיפים 2 כפיות פירורי לחם יבשים, שניתן להשיג בסופר, ואז מחכים 10 דקות.

4. מוסיפים לתערובת שנוצרה, 2 כוסות קמח ואז כוס קמח מלא, כפית שמן זית וכפית וחצי מלח.

5. מערבבים את התערובת במערבל המזון במשך 5 דקות ולאחר מכן עוטפים את הבצק שנוצר בנייק שקוף ושמים אותו במקום חמים למשך שעה עד שיתפח לגודל הרצוי.

6. לוקחים את הבצק שנוצר וחותכים אותו לשני חלקים, עוטפים גם אותם בנייק שקוף ומחכים עוד 20 דקות.

7. בזמן שמחכים לבצק, התחילו לגרד גבינה בעזרת מגרדת.

8. שפכו רוטב/רסק עגבניות(לבחירתכם), לבלנדר ותערבבו אותו עד שיתקבל מרקם יותר נוזלי.

9. לאחר מכן התחילו למרוח את הרוטב שיוצא לכם על הבצק ותפזרו את הגבינה המגורדת מעל, תדאגו להוסיף בשלב זה תוספות לפי בחירה על הפיצה: פטריות, פפרוני, עגבניות, זיתים, תירס.

10. הכניסו לתנור העומד על 250 מעלות ותוך רבע שעה הפיצה תהיה מוכנה, בתאבון, רק אל תשכחו תבלינים.

 
תגובות