רגיל, ללא גלוטן וטבעוני: מתכונים לאוזני המן לכבוד פורים. צילום מסך מאינסטגרם

רגיל, ללא גלוטן וטבעוני: מתכונים לאוזני המן לכבוד פורים

חג פורים כבר כאן ויחד איתו מגיעות אוזני ההמן האהובות על כולנו. לכל מי שמעדיף את אוזני ההמן הביתיות מאשר אוזני ההמן הקנויות, אספנו לכם מתכונים לאוזני המן רגילות, ללא גלוטן וטבעוניות

עוד בערוץ הסטייל בפרוגי:

אוזני המן רגילות

מצרכים:

לבצק:

  • 200 גרם חמאה חתוכה לקוביות
  • 2 כוסות קמח תופח
  • 2 כפות סוכר
  • כפית תמצית וניל
  • רבע כוס חלב

אפשרויות למלית:

  • שוקולד
  • פרג
  • חלבה
  • תמרים ואגוזים
  • מייפל פקאן
  • אגוזי לוז

לקישוט:

  • אבקת סוכר

אופן ההכנה:

  • במיקסר ערבבו חמאה, קמח תופח, סוכר ותמצית וניל לתערובת פירורית. 
  • הוסיפו את רבע כוס החלב והמשיכו לערבב את התערובת עד לקבלת בצק אחיד.
  • עטפו את הבצק בניילון נצמד ושימו אותו במשך שעה במקרר על מנת שיתקרר.
  • חממו את התנור ל-180 מעלות.
  • רדדו על נייר אפייה מקומח את הבצק.
  • קרצו מהבצק עיגולים.
  • באמצע הכניסו את התוספת שבחרתם.
  • בכל עיגול צבטו את השוליים לקבלת צורת אוזן המן.
  • העבירו לתבנית מרופדת בנייר אפייה ואפו בתנור במשך 15 עד 20 דקות, עד ששולי אוזני ההמן זהובים ואוזני ההמן עדיין בהירות.
  • צננו את אוזני ההמן ולאחר מכן קשטו באבקת סוכר. 
© צילום מסך מאינסטגרם

אוזני המן ללא גלוטן

מצרכים:

לבצק:

  • כוס קמח קונדיטור
  • חצי כוס קורנפלור
  • כפית אבקת אפייה
  • 3 כפות סוכר
  • ביצה
  • 8 כפות שמן

אפשרויות למלית:

  • כל מילוי ללא גלוטן

לקישוט:

  • אבקת סוכר

אופן ההכנה:

  • במיקסר ערבבו את הקמח, הקורנפלור, אבקת האפייה, הסוכר, הביצה והשמן לתערובת אחידה.
  • חממו את התנור ל-180 מעלות.
  • רדדו על נייר אפייה מקומח את הבצק.
  • קרצו מהבצק עיגולים.
  • באמצע הכניסו את התוספת שבחרתם.
  • בכל עיגול צבטו את השוליים לקבלת צורת אוזן המן.
  • העבירו לתבנית מרופדת בנייר אפייה ואפו בתנור במשך 15 עד 20 דקות, עד ששולי אוזני ההמן זהובים ואוזני ההמן עדיין בהירות.
  • צננו את אוזני ההמן ולאחר מכן קשטו באבקת סוכר. 
© צילום מסך מאינסטגרם

אוזני המן טבעוניות

מצרכים:

לבצק:

  • 100 גרם קמח לבן
  • 250 גרם קמח מלא
  • שקית אבקת אפייה
  • 90 גרם שמן קנולה
  • שליש כוס סוכר חום
  • רבע כוס מיץ תפוזים
  • 2 כפות שמנת טופו

אפשרויות למלית:

  • שוקולד מריר של עלית
  • פרג
  • אגוזים
  • תמרים

לקישוט:

  • אבקת סוכר

אופן ההכנה:

  • במיקסר ערבבו את הקמח הלבן, הקמח המלא, אבקת האפייה, הסוכר, השמןטופו ומיץ התפוזים לתערובת אחידה.
  • חממו את התנור ל-175 מעלות.
  • רדדו על נייר אפייה מקומח את הבצק.
  • קרצו מהבצק עיגולים.
  • באמצע הכניסו את התוספת שבחרתם.
  • בכל עיגול צבטו את השוליים לקבלת צורת אוזן המן.
  • העבירו לתבנית מרופדת בנייר אפייה ואפו בתנור במשך 20 דקות, עד ששולי אוזני ההמן זהובים ואוזני ההמן עדיין בהירות.
  • צננו את אוזני ההמן ולאחר מכן קשטו באבקת סוכר. 
© צילום מסך מאינסטגרם

שיהיה לכולם חג פורים שמח!

 
תגובות