מישהו אמר פחמימות? מתכון פשוט וקל להכנת מופלטות. צילום: דניאל לילה

מישהו אמר פחמימות? מתכון פשוט וקל להכנת מופלטות

היום הכי מצופה בשנה הוא בוודאי היום בו מכינים מופלטות, מיד לאחר צאת חג הפסח, לאכול סוף סוף משהו שאינו מצה. קבלו מתכון מיוחד להכנת 20 מופלטות

 מימונה של סלבס
תרבחו ותסעדו: 10 הדמויות שהיינו מזמינים למימונה
עדן שמחי
כדי שניכנס לאווירה המרוקאית כמו שצריך, החלטנו לבחור עשר דמויות שהיינו מזמינים למימונה המסורתית

אז מה צריך?

  • 1 קילוגרם קמח לבן
  • כף שטוחה של מלח שולחן
  • 1 כף סוכר
  • רבע קוביה של שמרים טריים 
  • שמן לטיגון

הגיע הזמן להכין את הבצק

בשלב הראשון יש תחילה לערבב כל החומרים. לאחר מכן להוסיף בהדרגה מים לפי הצורך. בהמשך תלשו את הבצק עד שיהיה רך כמו גומי (יבש לא נוזלי). עכשיו תנו לבצק לנוח במשך 10 דקות. נחתם? הבצק נח? הגיע הזמן לחתוך -  חותכים הבצק לעיגולים בגודל של כדורי פינג-פונג. עכשיו הגיע הזמן לשלבי הסיום, לוקחים מגש בגודל 30X40 סנטימטר ואז שופכים כוס שמן למגש, ומניחים את העיגולים במגש עם השמן למנוחה של 15 דקות. זכרו שעיגול בצק שלא נח לא יהפוך למופלטה שיגדל.

© ירון ברנר

מוכנים למופלטות? אופן ההכנה: 

מחממים מחבת גדולה (25 סנטימטר). מכינים את הבצק לקוטר של 20:20 סנטימטר על אש גבוהה או להשתמש במכשיר חשמלי לפנקייק. עכשיו לוקחים כדור בצק טבול בשמן מניחים על משטח העבודה ומותחים אותו מהקצוות על ידי לחיצה עם שתי הידיים עד שהוא נהיה דק בגודל של המחבת. שמים מעט שמן בתוך המחבת (ניתן לקחת מהמגש שבו נמצאים כדורי הבצק). לאחר מכן, מניחים את המופלטה השטוחה על המחבת נותנים לה דקה בערך להיטגן. המופלטה מוכנה כאשר הגוון שלה שחום.

המתכון מיועד לבערך 20 מופלטות מאחד קילוגרם של קמח

© ירון ברנר
 
תגובות