במטבח של ליהי: מתכון לעוגת אלף הצורות . צילום: ליהי חבה

במטבח של ליהי: מתכון לעוגת אלף הצורות

יש לכם אירוע או יום הולדת? סתם בא לכם להכין עוגה יפה ליום שישי? הכתבה הבאה היא בשבילכם!

השבוע במטבח של ליהי חוגגים יום הולדת או אירוע אבל זה לא משנה כי בשביל עוגה לא צריך סיבה. לעוגה הבאה ''עוגת אלף הצורות'' קוראים כך כי ניתן להכין מהמתכון שלה אין סוף אפשריות. העוגה מורכבת משני בסיסים: הטורט הקרם ומכאן הדמיון הוא הגבול!

עוד במדור הסטייל של פרוגי:

מצרכים:

טורט:

  • 2 כוסות קמח
  • שקית אבקת אפיה
  • כוס סוכר + כף סוכר
  • כפית תמצית וניל
  • כוס מיץ תפוזים
  • 6 ביצים
  • 3/4 כוס שמן

קרם:

  • שמנת להקצפה בגודל כפול
  • חבילה אחת של אינסטנט פודינג וניל או איזה טעם אחר שרוצים.
  • כוס חלב

אופן ההכנה:

*תחילה הדליקו את התנור על 180 מעלות*

1. קחו 2 קערות, אחת של המיקסר והשנייה בגודל בינוני. הפרידו את הביצים, את החלבון לקערה של המיקסר ואת החלמון לקערה הבינונית.

2. הפעילו את המיקסר, תעלו את המהירות בהדרגה. הפסיקו את המיקסר כאשר לא יהיו עוד נוזלים והכל יהיה קצף לבן. לאחר מכן הוסיפו את כוס הסוכר והקציפו במשך דקה.

3. כעת בקערה בה היה החלמון של הביצה הוסיפו את מיץ התפוזים, תמצית הוניל, השמן וכף הסוכר. הקציפו את אלו במיקסר רגיל או ידני.

4. קחו קערה קטנה ושפכו אלייה את שתי כוסות הקמח, אבקת האפיה וערבבו את הכל.

5. תוסיפו את הנוזלים לתוך החלמון, לאחר מכן ערבבו את הקמח ואבקת האפיה. שימו לב, זהו שלב קריטי ערבבו לאט כדי שלא תשברו את הקצף.

6. הניחו את התבנית היטב, קמחו מעט ושפכו את הבלילה לתוך התבנית, בדרך כלל אני עושה 2 שכבות. 

7. אחרי חצי שעה החלו לבדוק את מצב העוגה כאשר תכניסו קיסם במרכזה ואם הוא יוצא נקי אז העוגה מוכנה.

8. לאחר שהעוגה התקררה הוציאו בזהירות מהתבנית והעבירו למשטח ההגשה.

9. הכניסו לקערה את השמנת המתוקה, האינסטנט והחלב והקציפו עד לקבלת קרם יציב.

10. תמרחו את הקרם על השכבה הראשונה של העוגה באופן שווה, הניחו את החצי השני של העוגה ומרחו שוב.

כעת כל מה שנשאר זה להתפרע: אפשר לשים קוקוס וחתיכות שוקולד, לכתוב עם קצפת ובקיצור לעשות הכל!

בתאבון!

תגובות