עוגות גבינה וקרפים: מתכונים לחג השבועות. צילום: מאיה פלמון

עוגות גבינה וקרפים: מתכונים לחג השבועות

חג השבועות הגיע, שבו ידוע שאוכלים, לובשים ונושמים לבן. במיוחד למאורע קבלו מתכונים שווים במיוחד להכנת עוגת גבינה בציפוי שוקולד לבן, עוגת גבינה עם דובדבנים וקרפים ממולאים בגבינות

חג שבועות הגיע, החג הלבן שבו אמא מכינה את העוגות שרק מחכים להן כל השנה. הפעם, הגיע הזמן שאתם תבואו לאמא עם מתכונים טעימים וקלים להכנה. כי זה הכי חשוב לעזור לאמא. לא?

עוד במדור הסטייל של פרוגי:

עוגה בחושה עם גבינה ודובדבנים בציפוי קרם שוקולד לבן

מצרכים

  • כוס סוכר (200 גר')
  • 150 גר' חמאה
  • 3 ביצים
  • כפית תמצית וניל
  • 1.5 כוסות קמח תופח (185 גר')
  • ¼ כפית מלח
  • 1/2 גביע גבינה 5% (125 גר')
  • 1 ורבע כוסות דובדבנים מסוננים (180 גר')
  • כף קמח רגיל

לציפוי:

  •  חבילת פודינג שוקולד לבן אסם
  •  מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)
  •  כוס חלב (200 מ"ל)
  • 1/2 גביע גבינה 5% (125 גר')
  • 100 גרם שקדים פרוסים מולבנים (קישוט)

אופן ההכנה

מחממים את התנור לטמפרטורה של °165 ומורחים שמן על תבנית אפייה. מקציפים במיקסר חמאה וסוכר למשך שתי דקות ומוסיפים את הביצים באופן הדרגתי. בקערה בינונית מערבבים קמח, מלח ואבקת אפייה. מוסיפים למיקסר תמצית וניל, חצי מתערובת הקמח וחצי מהגבינה עד שהתערובת אחידה.

לאחר מכן מוסיפים את שאר המצרכים, חשוב לא לערבב יותר מדי, ויוצקים לתבנית את הבלילה שנוצרה. מערבבים את הדובדבנים עם כף קמח ומסדרים מעל העוגה. אופים כשעה, לאחר מכן מצננים כחצי שעה לפחות ולבסוף הופכים את העוגה בזהירות לצלחת הגשה מלבנית. 

לציפוי:

יוצקים לקערה את השמנת והחלב, מוסיפים את הפודינג ומקציפים כ-3 דקות במערבל חשמלי במהירות גבוהה. כאשר הציפוי מתקשה, מוסיפים את הגבינה ומערבבים. מורחים את הקרם על פני העוגה באופן אחיד ומכל הצדדים. מקררים כשעה במקרר, מקשטים ומגישים.

 

© מאיה פלמון

 

עוגת גבינה קלאסית בציפוי קרם שוקולד לבן 

מצרכים

לבצק:

  • 50 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • 2/3 כוס קמח (90 גר')
  • חלמון
  • 50 גרם אבקת סוכר

למלית:

  • 250 גרם גבינת שמנת 30% ללא מלח
  • 500 גרם גבינה 9%
  • כוס סוכר (200 גר')
  • 5 ביצים
  • 1 חלבון
  • 1 וחצי חבילת פודינג שוקולד לבן 

 לציפוי:

  • 1/2 חבילה פודינג שוקולד לבן
  • מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)
  • 1/2 כוס חלב (100 מ"ל)
  • 125 גרם גבינה 5% או 9% (1/2 גביע)
  • כפית סוכר
  • 50 גרם שוקולד לבן מגורר (לקישוט) 

אופן ההכנה

לבצק: תחילה מחממים את התנור ל-°180 ומורחים שמן בתבנית. מכניסים את כל חומרי הבצק למעבד המזון ומפעילים עד שנוצרים פירורים גדולים. מוציאים מהמעבד ויוצרים בצק אחיד. על המשטח המקומח מרדדים את הבצק לעיגול דק התואם לתחתית התבנית, מעבירים לבסיס התבנית ומהדקים היטב. אופים כ-8 עד 10 דקות.

למלית: מעבירים את הגבינות לקערה ומערבבים ידנית. מוסיפים את כל שאר חומרי המלית וממשיכים לערבב היטב עד שנוצרת בלילה אחידה. מחממים את התנור לטמפרטורה של °200, מעבירים את הבלילה לתבנית ואופים כ-25 דקות. מורידים את הטמפרטורה ל-°150, אופים כשעה ועשר דקות נוספות. מצננים את המלית בטמפרטורת החדר כחצי שעה.

לציפוי: יוצקים לקערה שמנת וחלב. מוסיפים את פודינג וסוכר ומערבבים היטב באמצעות מטרפה ידנית או מערבל חשמלי. כשהציפוי מתקשה מעט, מוסיפים את הגבינה ומערבבים עד לאיחוד. מורחים באופן אחיד מעל לעוגה הקרה ומקשטים בשוקולד לבן מגורר. מעבירים למקרר ל-5 שעות מינמום לפני ההגשה.

© עמית פרבר

קרפים במילוי קרם שוקולד לבן וגבינת ריקוטה (15 יחידות)

המרכיבים

  •  כוס קמח (125 גר')
  • ¼ כוס סוכר (50 גר')
  • ¼ כפית מלח
  • כוס חלב (250 מ"ל)
  • ½ כוס שמנת מתוקה (125 מ"ל)
  • 2 ביצים
  • 1 כף חמאה להברשת המחבת

למילוי

  • חבילת פודינג שוקולד לבן 
  • 1 וחצי כוסות חלב (325 מ"ל)
  • 1/2 מיכל שמנת מתוקה (125 מ"ל)
  • מיכל גבינת ריקוטה (250 גר')
  • 1/2 כוס חמוציות קצוצות (לא חייב)

אופן ההכנה

להכנת הקרפים: מכניסים ומערבבים בקערה באמצעות מטרפה קמח, סוכר ומלח. מוסיפים את הביצים וטורפים כשלוש דקות עד שנוצרת בלילה אחידה. מחממים מעט חלב עם שמנת מתוקה, מוסיפים שליש מהכמות לבלילה וטורפים היטב, עד שכל הגושים נעלמים. מוסיפים את שארית הנוזל ומערבבים למרקם אחיד. מעבירים את הבלילה דרך מסננת כדי להוציא גם את הגושים הקטנטנים.

במחבת קטנה שמים מעט חמאה ומחממים על להבה בינונית. יוצקים למחבת בעזרת מצקת מהבלילה ומטים כך שהבלילה תצפה את התחתית. מטגנים כדקה והופכים את הקרפ בזהירות. לאחר מכן, מטגנים עוד כ-10 שניות עד שהתחתית מתייבשת, חזרו על פעולה זו מספר פעמים לקבלת כל כמות הקרפים.

להכנת המילוי: יוצקים לקערת המיקסר את החלב, השמנת ומוסיפים את הפודינג. מקציפים כ-2 עד 3 דקות או עד שהקרם מסמיך. מקפלים לתוך הקרם את גבינת הריקוטה. מוסיפים חמוציות, מערבבים עד שמתקבל מילוי אחיד. ממלאים כל קרפ ב-2 כפות מהמילוי מגלגלים ומגישים. הקרפים נשמרים כיומיים במקרר.

© מאיה פלמון

המתכונים באדיבות "אסם". חג שמח!

תגובות