Food feed: מוכנים לטעמי העצמאות
הממרחים שמזכירים בית, הקבבורגר שכבש אותנו, התבלין שמגשים לנו חלום, ההמבורגר מבשר חדש שהפתיע אותנו וגם: הגלידה שנחתה בישראל • התנסינו במוצרים החדשים על המדף – וזה מה שחשבנו!
קבבורגר
בורגראנץ' משיקה לרגל יום העצמאות את הקבב-בורגר, שהוא למעשה מיני בורגר שמביא שילוב מעולה בין קציצת קבב עסיסית, טחינה, עמבה, עגבנייה וחמוצים, ב-15₪ (וב-39₪ כארוחה, וכמובן יש הנחות נוספות לחיילים במדים). לאחר שניסינו: החיבור מרגיש שילוב מדוייק של ז'אנר חצי גריל אמריקאי וחצי חגיגת טעמים ישראלית, וממש עפנו על זה! הטעמים עובדים יחד בצורה מושלמת, עם עסיסיות מדויקת ואיזון טעמים שנותן ביס שממש עושה שמח בפה. עם זאת, ממש מבאס שמדובר במנה מיני – היא סוגרת פינה קטנה, אבל משאירה טעם של עוד (בקטע הכי מילולי שיש). בקיצור, הטעם היה פשוט בול – שילוב מפתיע וטעים בטירוף שהכי חוגג את העצמאות בצורה מעולה, והלוואי שיאמצו את המנה עם גדלים נוספים כמוצר קבוע. ציון: 10/10.

תבלין פיצה בבית
דומינו'ס משיקה את תבלין הפיצה המוכר שלה באריזת מלחייה נוחה של 120 גרם – במהדורה מוגבלת. ניסינו את התבלין החדש (או בעצם – המוכר, רק באריזה ביתית), והתוצאה הייתה בדיוק מה שקיווינו: אותו שילוב ממכר של עשבי תיבול, שום, מלח וכל הטעמים שמרימים כל ביס – עכשיו בלי להסתבך עם פתיחת שקיות. הפייה הנוחה הופכת את השימוש לאוטומטי גם על פיצה ביתית, סלטים ותפוחי אדמה (במיוחד רגע לפני ל"ג בעומר), והתיבול מוסיף בדיוק את הטאץ' הקטן שעושה הבדל גדול. למי שאוהב את טעם דומינו'ס ורוצה לשדרג כל ארוחה בבית – זו תוספת כיפית ושימושית. העובדה שמדובר במהדורה מוגבלת רק מחזקת את הדחף להצטייד מראש. ציון: 9/10.

הטעם החדש נחת
בן & ג'ריס ישראל פותחת את קיץ 2025 עם פיינט חדש שמצדיק את ההייפ: וניל פקאן בלונדי – שילוב מענג של גלידת וניל שמנתית, צ'אנקים נדיבים של פקאנים מקורמלים, חתיכות בלונדי בראוניס וסווירל קרמל מלוח. מהרגע שטעמנו, היה ברור שמדובר באחד מהשילובים הכי ממכרים שהמותג הציע כאן: הגלידה עשירה אך לא כבדה מדי, התוספות פוגעות בול בכמות ובמרקם, והקרמל המלוח מוסיף את הביס המושלם שבין מתוק למלוח. הכל נטמע יחד בצורה שהופכת את הפיינט לאחד כזה שנזלל בקלות מפתיעה ומותיר אותך מול קופסה ריקה בלי להבין איך זה קרה... מדובר בתוספת חזקה למדף, שמרגישה מפנקת, קלאסית, אבל עם טוויסט. ציון: 9/10.

בשר-חדש, ללא רכיבים מן החי
חברת רידיפיין מיט משיקה את מהדורת הקצבים החדשה: בורגר קצבים ונקניקיית קצבים מבשר-חדש, ללא רכיבים מן החי. ניסינו: ההמבורגר הפתיע אותנו לגמרי! זה אשכרה טעם ומרקם שממש מזכירים בשר אמיתי, בצורה שלא הרגישה כמו "תחליף", אלא כמו חוויה אמיתית של עסיסיות וטעמי המבורגר "אמיתי". חשוב לציין שאנחנו לא טבעונים/צמחונים, כך שטעמי תחליפים בדרך כלל נבדקים אצלנו בקפדנות - והבורגר הזה לגמרי עבר את המבחן. הנקניקיות, לעומת זאת, היו קצת פחות מוצלחות: הן "סבבה", נחמדות, אבל מרגישות עם אפטר-טייסט קליל שמורגש במיוחד כשמשווים לטעם המפתיע והמצוין של ההמבורגר. אם אתם מחפשים חוויית מנגל בלי רכיבים מן החי – זה בול במקום (לפחות בכל הנוגע לבורגר). ציון: 8.5/10.

ממרחי טחינה
חברת אחוה משיקה לכבוד יום העצמאות סדרת ממרחי טחינה מתוקים – עם סילאן, עם שוקולד, ועם שוקולד ללא תוספת סוכר – המבוססים על טחינה גולמית איכותית ומתחייבים גם לערכים תזונתיים מרשימים. ניסינו את הממרחים, והתוצאה טעימה הרבה מעבר למה שציפינו: המרקם קרמי, לא כבד, והטעמים משתלבים בצורה שמצליחה לשלב מתיקות עדינה עם נוכחות של טחינה עשירה. במיוחד בלט הממרח עם הסילאן, שהרגיש כמו גרסה בוגרת ומושקעת לסנדוויץ' של פעם. אפשר להרגיש שמדובר במוצר איכותי, כזה שלא סתם "משתיק חשק". שילוב שמצליח לייצר פינוק קטן וכייפי. ציון: 8.5/10.

חוגגים עצמאות עם מיצים
"פרימור" משיקה לכבוד יום העצמאות סדרת משקאות קלים ונקטרים במגוון טעמים קלאסיים כמו אשכוליות, תפוזים, לימונים, תפוחים, תות בננה, עגבניות, מנגו וכמובן – ענבים, שהוא פשוט הטעם של עצמאות אצלנו.

אחלה סלטים
מותג 'אחלה' של שטראוס חוגג שלושה עשורים של פעילות ומזכיר לכולנו למה סלטים מוכנים הפכו לחלק בלתי נפרד מהחוויה הישראלית, במיוחד ביום העצמאות. ניסינו שוב את מגוון הסלטים והחומוס של המותג, והאמת? גם אחרי שלושים שנה – זה עדיין טעים, יציב ואיכותי. מורגש שהשקיעו באיכות חומרי הגלם – מרקם החומוס קטיפתי, הטעמים מדויקים, והטריות בולטת בכל ביס. אין כאן מהפכות, אבל דווקא העקביות, האמינות והחיבור העמוק לטעם המקומי הם אלה שהופכים את המוצרים של 'אחלה' לבחירה טבעית לכל שולחן ישראלי - מפיקניקים, על האש או חשק פתאומי ועד לארוחת שישי.
