משהו מתוק: מתכון לעוגת בראוניז מלאה בשוקולד. צילום: גל קולוג

משהו מתוק: מתכון לעוגת בראוניז מלאה בשוקולד

אחד הקינוחים האהובים והטעימים ביותר הוא הבראוניז. עכשיו גם אתם יכולים להכין אותו בבית, עם מתכון קליל, טעים ומלא בשוקולד

מתכון לבראוניס מושחת (מתאים לתבנית של תבנית 20 על 30 ס"מ)

מצרכים:

200 גרם חמאה

200 גרם שוקולד מריר

3 ביצים

260 גרם (כוס ורבע) סוכר

15 גרם (כף וחצי) קקאו

70 גרם (חצי כוס) קמח.

50 גרם שוקולד צ'יפס לבן

50 גרם שוקולד צ'יפס מריר

הצעת הגשה: מגדל בראוניז עם גלידה, קצפת ועוד הפתעות
הצעת הגשה: מגדל בראוניז עם גלידה, קצפת ועוד הפתעות © גל קולוג

אופן ההכנה:  

1. מחממים את התנור ל-180 מעלות

2. ממיסים את השוקולד והחמאה במיקרוגל לתערובת אחידה (זהירות לא לחמם יותר מדי, שהשוקולד לא יישרף)

3. מקציפים את הביצים והסוכר במיקסר 2-3 דקות עד שהסוכר נמס והתערובת בהירה

4. מוסיפים את תערובת השוקולד והחמאה לביצים המוקצפות ומערבבים עד קבלת תערובת אחידה

5. מערבבים את הקמח והקקאו עם השוקולד הקצוץ ומוסיפים למיקסר, ומערבבים עוד 1-2 דקות.

6. מוזגים לתבנית ואופים בתנור שחומם מראש למשך 20-25 דקות עד שנוצר קרום בחלק העליון.

 

*במידה ויש צורך - היעזרו במבוגר בעת השימוש במיקסר ובתנור 

 

המתכון באדיבות מסעדת גורדוס



תגובות