כל אחד יכול לתכנת: אירועי "שעת הקוד" יחלו השבוע. צילום: אלן צצקין

כל אחד יכול לתכנת: אירועי "שעת הקוד" יחלו השבוע

כולם יכולים לתכנת היום ולהשתמש בטכנולוגיה בעבור כך, ואם חיפשתם הוכחה לכך - קבלו את אירועי "שעת הקוד" שיחלו בישראל כבר היום (א') ובמשך השבוע הקרוב. כל הפרטים

החל מהיום ובמשך שבוע שלם, יתקיימו בישראל אירועי שעת הקוד. האירועים מתקיימים בישראל כחלק מפרויקט עולמי, במסגרתו עשרות אלפי תלמידים ותלמידות ישראלים יצטרפו למיליוני תלמידים מרחבי העולם וייחשפו לשעה אחת של תכנות וכתיבת קוד.

עוד בערוץ הדיגיטל של פרוגי:

השנה, אירועי שעת הקוד יעמדו בסימן "לתכנת עולם טוב יותר" והדרכים שבהן ניתן לרתום את הטכנולוגיה ומדעי המחשב כדי לתקן את העולם. בשנה שעברה, השתתפו בפעילות למעלה מ-60,000 ילדים בישראל, מקריית שמונה ועד אילת. השנה צופים המארגנים למספר גדול יותר של משתתפים מישראל שיעשו את צעדיהם הראשונים בכתיבת קוד ויצירה באמצעות טכנולוגיה. 

שעת הקוד (Hour of Code) היא יוזמה עולמית של Code.org, ארגון ללא מטרות רווח המקדם את המסר שכל ילד וילדה יכולים ללמוד לתכנת וליצור באמצעות טכנולוגיה. מאז הושק הארגון בארצות הברית בשנת 2013, השתתפו באירועי שעת הקוד יותר מ-100 מיליון ילדים מ-180 מדינות ברחבי העולם. הנושא שנבחר לעמוד במרכז האירועים השנה הוא ״לתכנת עולם טוב יותר״ ואיך אפשר להשתמש בטכנולוגיה כדי לייצר פתרונות לבעיות חברתיות ואתגרים גלובליים כמו איכות הסביבה, בזבוז מזון וכו', בהשראת 17 היעדים לפיתוח בר קיימא (SDG - Sustainable Development Goals) שהוגדרו על-ידי האו"ם לשנת 2030.

 

חברת Wix המובילה את יוזמת שעת הקוד בישראל, השיקה אתר בעברית המרכז פעילויות ומשחקים ללימוד תכנות. השנה, תצטרף לפעילויות העומדות לרשות מארגני אירועים גם פעילות ייחודית שפיתחו ביחד עם עמותת SpaceIL ובה יוכלו הילדים לכתוב קוד ולתכנת את מסעה של בראשית 2 לחלל. בנוסף, כולל האתר "מדריך למארגנים" המיועד לאנשי חינוך והורים שרוצים להצטרף ליוזמה ולארגן אירועים במסגרת שעת הקוד ולהוסיף אותו לרשימת האירועים המתקיימים ברחבי הארץ. כמו כן, הושק סרט המספר את סיפורם של יזמים ויזמיות שפיתחו טכנולוגיות שנועדו לפתור בעיות חברתיות וגלובאליות.

© באדיבות יחסי ציבור

תפיסת העל של היוזמה היא שבמאה ה-21 מערכת החינוך צריכה ללמד ילדים ליצור באמצעות טכנולוגיה ולא רק להשתמש בה. לאחרונה אף הודיע ארגון ה- OECD כי מחקר פיז״ה 2021 יכלול לראשונה היבטים של חשיבה מחשובית ואף יכלול שאלון בחירה שיבחן את יכולותיהם של התלמידים לכתוב תוכנית מחשב ולהבין וליצור באמצעות טכנולוגיה. מחקר פיז״ה 2021 יהיה הראשון שיחקור את האופן שבו מדינות משלבות את מדעי המחשב בתוכניות הלימודים שלהן.

יוסי חיות, מנהל תחום חינוך ב- Wix, המובילה את היוזמה בישראל: ״מדינת ישראל היא לא רק ״הייטק ניישן״ היא גם ״אימפקט ניישן״ - מקום שבו כל אחד ואחת עם קצת סקרנות, יצירתיות, רוח יזמית והבנת השפה הטכנולוגית יכולים ליצור עתיד טוב יותר לעצמם ולעולם. אני שמח לראות שעוד ועוד בתי ספר, אוניברסיטאות, עיריות, ארגונים חברתיים וחברות הייטק מצטרפים ליוזמה ואני מאמין שיחד איתם נוכל להוביל לשינוי משמעותי ואמיתי.״

האדי פטרובי, מנכ״ל ומייסד Code.org ומייסד תנועת שעת הקוד בירך על השתתפות ישראל ביוזמה ואמר: ״חשיבות הלימוד של מדעי המחשב והתכנות במערכת החינוך, אינה מתמצה רק בהכנת התלמידים לשוק התעסוקה העתידי אלא ביכולת לעורר בהם השראה ליזום וליצור פתרונות טכנולוגיים חדשניים לאתגרי האנושות״.  



תגובות