
מתכונים לראש השנה: טרייפל עם ג'לי פטל ופירות קיץ
קינוח שכבות מרהיב שאפשר להכין בכל דרך שתרצו – קערה גדולה למרכז השולחן או קינוחים אישיים בכוס. מתכון לראש השנה של טרייפל עם ג'לי פטל ופירות קיץ
חומרים לכ-10 מנות (מומלץ בקערת זכוכית בקוטר 24 וגובה 14 ס"מ):
לקרם:
250 גרם שוקולד לבן/מריר (לגרסת הפרווה)
2 מיכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה/צמחית (לגרסת הפרווה)
לעוגה (בתבנית בקוטר 24 ס"מ):
200 גרם (1 כוס) סוכר
100 גרם חמאה או מרגרינה רכה (לגרסת פרווה)
1 שקית סוכר וניל
2 ביצים
280 גרם (2 כוסות) קמח תופח
120 מ"ל (1/2 כוס) חלב/מים (לגרסת פרווה)
לשכבות הטרייפל:
1 חבילה ג'לי בטעם פטל
1/2 כוס ריבת פירות יער
300 גרם פירות חתוכים (ענבים, תאנים ופטל או כל פרי שאוהבים)
להרטבת העוגה:
1 חבילה ג'לי בטעם פטל
עוד במדור הסטייל של פרוגי:
אופן ההכנה:
1. יום לפני הכנת הטרייפל מתחילים להכין קרם שוקולד. מביאים לרתיחה מיכל שמנת מתוקה, יוצקים על השוקולד ומערבבים לתערובת אחידה. מכסים ומעבירים למקרר למשך הלילה.
2. מכינים את העוגה. מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנית תבנית בקוטר 24 ס"מ.
3. מערבלים חמאה, סוכר וסוכר וניל בקערת מיקסר עם וו גיטרה כ-6 דקות עד שהחמאה הופכת קרמית. מוסיפים ביצה, ממשיכים לערבל עוד 5-4 דקות ומוסיפים את הביצה הנוספת. מקציפים עד שהיא נטמעת היטב.
4. מוסיפים קמח תופח וחלב לסירוגין ב-3 פעמים עד לקבלת תערובת אחידה. יוצקים לתבנית.
5. אופים כ-25 דקות עד שקיסם יוצא יבש עם פירורים לחים. מצננים.
6. מכינים את שכבות הטרייפל. מכינים חפיסה אחת של הג'לי לפי הוראות היצרן, יוצקים לכלי שטוח ומעבירים למקרר לשעה לפחות.
7. מעבירים את תערובת השוקולד (אחרי ששהתה לילה במקרר) לקערת המיקסר, מוסיפים מיכל שמנת מתוקה ומקציפים לקרם יציב. שומרים בקירור עד השימוש.
8. מרכיבים את הטרייפל, מניחים את העוגה בתחתית הקערה ויוצרים בה חורים בעזרת ידית של כף עץ. מכינים חפיסה אחת של ג'לי לפי הוראות היצרן ויוצקים על העוגה בעודו חם. מעבירים למקרר לשעה.
9. מורחים ריבה על העוגה בשכבה אחידה ומגררים מעל בעזרת מזלג 1/3 משכבת הג'לי ששמרנו במקרר. מורחים מעל מחצית מקרם השוקולד ומעל מפזרים מחצית מכמות הפירות. חוזרים על התהליך: מגררים ג'לי נוסף מעל הפירות, מורחים את שארית הקרם, מפזרים את שאר הפירות ומגררים מעל הכל את שאר הג'לי. שומרים בקירור עד ההגשה. אפשר לשמור עד 3 ימים מכוסה במקרר.
>>>היכנסו לעוד מתכונים לראש השנה<<<
