מתכונים לראש השנה: לחמניות ממולאות בממרח אגוזים לואקר. צילום: בועז לביא

מתכונים לראש השנה: לחמניות ממולאות בממרח אגוזים לואקר

פיתה עם שוקולד? בחג לא! קבלו מתכון פשוט לראש השנה של לחמניות ממולאות בממרח אגוזים לואקר

המרכיבים ל-30 לחמניות:

1 קילו גרם קמח לבן

1 שקית שמרית

2 כפות משפר אפייה שמרית

3/4 כוס סוכר

200 גרם חמאה רכה

5 ביצים

1/2 כוס חלב חמים

2 כפיות מלח

25 גרם חמאה מומסת לשימון

למילוי: 1 צנצנת ממרח אגוזים לואקר

להברשה: 1 ביצה טרופה

להגשה: אבקת סוכר

עוד במדור הסטייל בפרוגי:

אופן ההכנה:

1. מקפיאים את צנצנת ממרח האגוזים של לואקר למשך כ-3 שעות. מוציאים מהמקפיא ובעזרת כפית פריזאית או רגילה יוצרים 30 כדורים. מניחים את הכדורים עלנמגש עטוף בנייר אפייה ומקפיאים למשך כשעה נוספת.

2. מערבלים בקערת מיקסר את הקמח, שקית שמרית, משפר האפייה והסוכר למשך חצי דקה. מוסיפים את החמאה והביצים וממשיכים לערבל במשך כ-3 דקות נוספות. מוסיפים חלב ומלח ומערבלים במשך כ-4 דקות נוספות עד שהבצק אחיד, גמיש ומעט דביק.

3. משמנים קערה בחמאה, מעבירים אליה את כדור הבצק ומשמנים גם אותו. מכסים בשקית ניילון ומתפיחים במשך כשעה וחצי עד שהבצק מכפיל את נפחו.

4. מעבירים את הבצק למשטח מקומח ומחלקים ל-30 יחידות. משטחים מעט כל יחידה, טומנים בתוכה כדור של שוקולד קפוא, סוגרים ומגלגלים לכדור. מעבירים את הכדורים לתבנית מאפינס, מברישים בביצה טרופה, מכסים ומתפיחים במשך כ-35-40 דקות. 

5. אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך כ- 20 דקות עד שהלחמניות שחומות.

6. להגשה בוזקים אבקת סוכר.

                                     >>>היכנסו לעוד מתכונים לראש השנה<<<

© בועז לביא
תגובות