
כמו בסין: כך תכינו מוקפץ נודלס עם עוף בקלות
מוקפץ נודלס זהו אחד המאכלים היותר טעימים שיש, מצאנו בשבילכם מתכון עם עשרה רכיבים בלבד שאתם יכולים להכין בבית ולהתענג על כל ביס!
מה יותר טעים מהשילוב מרקם מרקי של הנודלס לבין רצועות עוף עם רטבים סינים? עם פתיחת העונה הקרה- הנה משהו שיעשה לכם חם ונעים בבטן.
עוד בערוץ האוכל של פרוגי:
- לאכול ולהירגע: ה"סנקס" שיעזרו לכם להירגע במבחן
- חבר ה(ט)עמים: כך תכינו ארוחה רוסית לתפארת
- לא סיפור: כך תכינו כריך סלמון משודרג שמתאים לכל ארוחה
מצרכים (עבור 6 מנות):
שני חזה עוף (חזה כפול, חצוי ונקי מעור ועצמות)
שני שיני שום קלופות
100 גרם אפונה סינית
400 גרם שימורי תירס גמדי
500 גרם נודלס להקפצה
כף רוטב סויה
כף רוטב טריאקי
כף דבש
קצת מלח בשביל הטעם
שתי כפות שמן קנולה

תהליך ההכנה:
1.על קרש חיתוך, חותכים את העוף לרצועות דקות.
2. כותשים את השום. על קרש החיתוך, חותכים את הפילפל לשניים ומוציאים את הזרעונים והגבעול הירוק. חותכים את הפלפל לרצועות דקות.
3. חותכים בידיים את שני הקצוות של תרמיל האפונה הסינית - בדרך יצאו גם סיבים, וזה טוב. מעמידים מסננת מעל הכיור ומרוקנים לתוכה את פחית שימורי ההתירס, חותכים כל תירס לשניים.
4. שמים את הנודלס בקערת פיירקס גדולה, מרתיחים מים בקומקום ומוזגים אותם על הנודלס כך שהאיטריות יהיו מכוסות במים. משאירים כך למשך דקה. לאחר מכן שמים מסננת גדולה בכיור ויוצקים את תכולת הקערה לתוך המסננת . נותנים למים להישפך לכיור ומערבבים בקערה נפרדת את רוטב הסויה, הטריאקי והדבש.
5. שמים ווק גדול ומחבת גדולה על הכיריים. מדליקים להבה חזקה ומוסיפים לווק את השמן. מחכים 30 שניות ומוסיפים את העוף והשום לשמן החם. מטגנים את העוף תוך כדי ערבוב במרית עץ, עד שהעוף מזהיב.
6. מוסיפים לווק את המלח, התירס והאפונה הסינית, ומערבבים במרית במשך שתי דקות.
7. מוסיפים את האטריות לווק, מוסיפים את תערובת הרטבים ומערבבים במרית 2 דקות עד שהתבשיל כולו מתחמם ביחד.
בתאבון!

|