לכבוד יום הטוסט: שלושה מתכונים חמים במיוחד. צילום: בועז לביא

לכבוד יום הטוסט: שלושה מתכונים חמים במיוחד

היום (ו') מציינים את יום הטוסט הבינלאומי. כן, כן, יש יום שלם שמוקדש לטוסט. החלטנו לנצל את היום כדי להביא לכם שלושה מתכונים שישדרגו לכם את הטוסט

עוד בערוץ האוכל של פרוגי:

טוסט בריוש עם בשמל פטריות וגבינות

מה צריך? 

2 פרוסות לחם בריוש

1 פרוסת גבינת אמנטל

2 כפות גבינת פרמז'ן מגורדת

2 כפות רוטב בשמל פטריות

חופן עלי רוקט

איך מכינים? 

את רוטב הבשמל פטריות:

6 פטריות שמפיניון ,1 בצל שאלוט קצוץ גס ,כוס חלב חם, כף חמאה, כף קמח, אגוז מוסקט, מלח ופלפל.

במחבת מאדים בצל ופטריות עם החמאה מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב, שופכים את החלב בשלבים לתוך המחבת עד שנוצרת שהנוזל נהייה סמיך. מורידים מהאש ומוסיפים את התבלינים ומערבבים

להכנת הטוסט:

מניחים פרוסת לחם בריוש ומעל מורחים כף גדושה של רוטב בשמל. מעל רוטב הבשמל מניחים את הגבינות ואת עלי הרוקט. סוגרים בעזרת פרוסה נוספת של לחם הבריוש ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות לזמן אפייה של כ-6 דקות.

טוסט בשמל פטריות
טוסט גבינות ובשמל פטריות © בועז לביא

טוסט מקסיקני:

מה צריך?

2 פרוסות לחם קאסטן לבן

חצי כוס גבינת מוצרלה מגורדת

1 כף גבינת שמנת  

רבע בצל סגול פרוס

4 פרוסות עגבנייה

חצי אבוקדו פרוס

חופן עלי כוסברה (רק למי שרוצה)

איך מכינים?

מניחים פרוסת לחם קאסטן לבן ומעליה מורחים את גבינת השמנת, מסדרים את העגבניות ולאחר מכן מוסיפים מעל את המוצרלה, בצל ואבוקדו. סוגרים את הטוסט בעזרת פרוסה נוספת של לחם הקאסטן ומכניסים לטוסטר.

טוסט בולגרית:

מה צריך?

מעט חמאה (כרה או למריחה)

2 פרוסות גבינה צהובה

40 גרם גבינת פטה

פרוסות עגבנייה

זיתי קלמטה ללא גלעין וחצויים

פרוסות בצל לבן או סגול 

איך מכינים?

לוקחים בייגל טוסט, וחוצים לרוחב. על חלק אחד של הבייגל מורחים חמאה ומניחים גבינה צהובה, גבינת פטה, זיתים ובזל. סוגרים את הבייגל ומכניסים לטוסטר על חום גבוה

הצעת הגשה: חוצים את הבייגל לשני חלקים ומגישים אותו לצד סלט ירוק ומיונז עם מעט פסטו

 

המתכונים באדיבות נדב קמפ, השף הקולינרי של רשת קשה לנדוור

 

תגובות