לכבוד יום הפסטה: מתכון צבעוני, טעים וקל. צילום: fotolia

לכבוד יום הפסטה: מתכון צבעוני, טעים וקל

לכבוד יום הפסטה הבינלאומי קבלו מתכון קליל וטעים למנת הדגל האיטלקית

היום הוא יום חג לאוהבי הפסטה! ספגטי, פוזילי, פנה או קונכיות - לא משנה לנו באיזו צורה הפסטה שלנו, העיקר שתהייה על הצלחת. לכבוד יום הפסטההבינלאומי קבלו מתכון קליל במיוחד לפסטה צבעונית וטעימה.  

עוד בערוץ האוכל של פרוגי:

מצרכים ל-4 מנות:

לרוטב:

1 חבילת פסטה קצרה (500 גרם), מבושלת לפי הנחיות היצרן

1 בצל קלוף, חתוך לקוביות קטנות מאוד

1 חציל קטן, חתוך לקוביות קטנות מאוד

2 יחידות של קישוא מסוג זוקיני, חתוך לקוביות קטנות מאוד

2 יחידות פלפל אדום, חתוך לקוביות קטנות מאוד

2 יחידות פלפל צהוב, חתוך לקוביות קטנות מאוד

6 שיני שום כתוש

8 זיתי תסוס מגולענים וחתוכים לפרוסות

1/2 כוס שמן זית

מלח לפי הטעם

פלפל שחור גרוס לפי הטעם

לקישוט:

3/4 כוס פירורי לחם

חופן פטרוזיליה

2 שיני שום כתושות

שמן זית לפי הצורך

להגשה:

4 כפות גדושות גבינת פטה משובחת ומגוררת

חופן עליי אורגנו ובזיליקום טריים

© רונן מנגן

אופן ההכנה:

1. מחממים 1/4 כוס שמן זית במחבת, כשהשמן חמים מקפיצים את הירקות לפי. תחילה הבצל, אחר כך 

מוסיפים את החצילים, הפלפלים, הקישואים והשום.

2. מוסיפים את שארית השמן לפי הצורך בעת טיגון הירקות (כדי שלא ישרפו).

3. בינתיים טוחנים במעבד מזון פירורי לחם, פטרוזיליה, שום, שמן זית ומלח ופלפל. וקולים במחבת יבשה וללא שמן(בנפרד מהירקות) את תערובת פירורי הלחם.

4. מוסיפים לתערובת הירקות את זיתים ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. מוסיפים את הפסטה המבושלת ומבשלים יחדיו.

5. מפזרים גבינת פטה, מקשטים בעליי אורגנו ובזיליקום ומגישים.

 

המתכון מאת מאיה דרין, באדיבות פסטה "ברילה"

 

תגובות