חוזרים לחמץ: לחמניות מהירות לצאת החג. דן פרץ

חוזרים לחמץ: לחמניות מהירות לצאת החג

חג הפסח נגמר ברגעים אלו ממש ומה יותר טוב מלחמניות טריות ונימוחות בפה. השף תום פרנץ מציג לכם היום מתכון מהחלומות.

עוד בערוץ האוכל של פרוגי:

מצרכים:

240 (כוס) חלב
100 גרם חמאה
כפית מלח
700 גרם )5 כוסות( קמח שמרים
50 גרם סוכר (רבע כוס)
2 ביצים טרופות                 
120 מ"ל מים חמימים (חצי כוס)
ביצה טרופה להברשת הלחמניות

אופן הכנה:

מחממים את החלב וממיסים בו את החמאה והמלח (אפשר במיקרו). שומרים בצד ומחכים שיצטנן מעט.
מעבירים את הקמח לקערת לישה גדולה, מוסיפים את הסוכר, תערובת החלב, הביצים והמים ומתחילים ללוש. לשים עד לקבלת בצק רך, גמיש, חלק ונוח. משמנים את הבצק במעט שמן ומעבירים להתפחה בקערה במקום חמים עד שהוא מכפיל את נפחו. מחממים תנור ל 180 מעלות, יוצרים כדורי לחמניות ומעבירים במרווחים לתבנית מרופדת בנייר אפייה. מתפיחים שוב ומברישים בביצה טרופה. אופים בתנור החם עד להזהבה  בערך 20 דקות, מצננים על רשת ומגישים עם מטבלים אהובים מלוחים או מתוקים.

 

המתכון באדיבות תום פרנץ (עבור סדרת התנורים של קונסטרוקטה)

תגובות