גם לצמחונים: מתכון קליל לעראיס מן הצומח. צילום: שרית גופן

גם לצמחונים: מתכון קליל לעראיס מן הצומח

חג העצמאות זה לגמרי חג המנגל וה"על האש", אבל יש כאלו שיעדיפו ליהנות מהחגיגות גם בלי בשר. קבלו מתכון לעראיס צמחוני וטעים במיוחד באדיבות טבעול

בזמן שכל עם ישראל יוצא היום לפארקים, גנים או סתם נשארים בבית כדי לעשות את ה"על האש" המסורתי של יום העצמאות, יש כאלו שדווקא מעדיפים לחגוג בלי בשר, כל אחד מסיבותיו שלו. במיוחד בשביל אלו שלא תמיד מוצאים מה לאכול ביום העצמאות - הבאנו לכם מתכון קל וטעים במיוחד לעראיס צמחוני. 

עוד בערוץ האוכל של פרוגי:

מצרכים (לארבע מנות)

  •  חבילת טחון מן הצומח של טבעול
  • 1/2  צרור פטרוזיליה קצוץ דק

  • 1  בצל קטן חתוך לקוביות קטנות

  • 1 כף צנוברים

  • 2 כפות שמן זית

  • מלח, פלפל שחור

  • 1/2 כפית בהרט

  • 4 פיתות

  • טחינה (מוכנה להגשה בצד)

 

עראיס צמחוני
עראיס צמחוני © שרית גופן

אופן ההכנה

  • מערבבים את כל החומרים בקערה.

  • חוצים את הפיתה לשניים ושמים בכל חצי פיתה טחון מהצומח מתובל שיכסה את כל הפיתה.

  • מחממים מחבת פסים, שמים כף שמן זית וצורבים את חצאי הפיתות כאשר צד המילוי מונח על המחבת, צורבים כדקה עד שתיים עד להשחמה.

  • צורבים את הפיתות משני הצדדים הנוספים עד להשחמה.

  • מגישים עם טחינה.

 

 

 

 

תגובות