מתוק וקל: חמישה מתכונים לעוגת הילדות הכי טעימה. AdobeStock

מתוק וקל: חמישה מתכונים לעוגת הילדות הכי טעימה

בניגוד למה שכולם חושבים, החג הרשמי של עוגת הביסקוויטים הוא כמובן שבועות. אין עוגה יותר נוסטלגית, מסלמת ילדות וטעימה בטירוף כמו עוגת ביסקוויטים. אספנו לכם חמישה מתכונים מנצחים של בלוגריות האוכל והקינוחים הכי אהובות בישראל. כל מה שנאשר לכם זה רק לבחור גרסה ולהכין

אחד מהקינוחים האהובים עליי ואני חושבת שכמעט על כל אחד הוא כמובן עוגת ביסקוויטים - אחת העוגות היותר קלות שיש להכנה, לא מצריכה אפייה והטעם? וואו! שילוב של עוגייה טעימה עם קרם מרענן ומתוק ויש כאלו שאפילו משקיעים עם שכבות בטעמים או תוספות שוקולד שרק מעשירות את העוגה וגורמות לה להיות יותר מושחתת. עוגת ביסקוויטים היא הקינוח האולטימטיבי לשבועות ולא ליום העצמאות כפי שחשבה הגברת שרה נתניהו. לכן החלטנו לאסוף חמישה מתכונים שווים מחמישה בלוגרים אהובים שכל אחד מהם מביא את הייחודיות שלו לעוגה הכי שווה.

עוד בערוץ האוכל של פרוגי:

 

דאבל שוקולד - נטלי לוין

נטלי לוין היא אחת מבלוגריות ה אפייה המוכרות והאוהבות ביותר בארץ. אין מתכון אחד שלה שאנחנו לא רוצים לנסות, טוב יותר בכיוון של לטעוo ופחות לעבוד. עוגת הביסקוויטים שלה ממש קלה להכנה, כל אחד יכול להכין וכהרגלה היא גם ממש טעימה, מיוחדת ועם טוויסט מפתיע שמגלים רק כשחותכים את העוגה.

View this post on Instagram

כשהייתי ילדה (טוב, מודה שעד היום) אחד הנשנושים החביבים עלי ביותר היה ביסקוויטים עם ממרח שוקולד. נהגתי להכין מהם ממש סנדוויצ'ים קטנים כאלה עם ממרח שוקולד בין שני ביסקוויטים, וזה היה הנשנוש שהכי אהבתי בילדותי. עד היום שוקולד וביסקוויטים עם שילוב שאני מאוד אוהבת; יש משהו מאוד נוסטלגי בטעם שנוצר בחיבור ביניהם. אז אתם בודאי יכולים להבין כמה אהבתי עוגת ביסקוויטים בתור ילדה. זו היתה ה-עוגה שהכי חיכיתי לה; בגלל שזו לא עוגה שמכינים וישר מגישים (כי היא דורשת זמן התייצבות וקירור) תמיד התקשיתי להמתין בסבלנות עד שאפשר יהיה לאכול ואני ממש זוכרת את השעות הארוכות האלה של קוצר הרוח עד שאפשר יהיה סופסוף לטעום מהעוגה. זה באמת לא מפתיע בעיני שעוגת ביסקוויטים היא אחת מהעוגות האהובות ביותר בארץ. אין בית שלא מכינים בו עוגת ביסקוויטים, לכל אחד יש מתכון אחר למרות שבסוף הרעיון הבסיסי זהה: ביסקוויטים, קרם, שוקולד. פשוט אי אפשר לטעות בשילוב הזה! לכבוד שבועות החלטתי לקחת את עוגת הביסקוויטים הנוסטלגית של פעם צעד אחד קדימה ולהפוך אותה לחגיגית במיוחד. כך נולדה העוגה הבאה – עוגת ביסקוויטים דאבל שוקולד שמרכיבים בצורה מיוחדת שגורמת לה לקבל מראה "זברה" בעת החיתוך. מבחוץ היא נראית תמימה, אבל בחיתוך הראשון מתגלות שכבות-שכבות אנכיות של ביסקוויטים וקרם במראה שובה לב. את קרם הגבינה הקלאסי שדרגתי עם תוספת של שוקולד לבן, במקום הביסקוויטים הרגילים השתמשתי בפתיבר בטעם שוקו ובזכות ההרכבה השונה מהקלאסיקה בשכבות – התקבלה עוגה נפלאה, חגיגית ומרשימה במיוחד שתהיה יופי של קינוח לשבועות (אבל בואו נודה באמת – לכל מאורע). בקיצור, אתם מוכרחים לנסות את העוגה הטעימה הזאת ♥ המתכון בעוגיו.נט, לינק בסטורי או חפשו עוגת ביסקוויטים דאבל שוקולד עוגיו.נט בגוגל ותגיעו 🙏 * פוסט בשיתוף אסם #הכל_עם_פתיבר_אסם

A post shared by נטלי לוין | עוגיו.נט (@oogionetblog) on

למטיבי לכת - מור קייק

שילוב של שוקולד, קרם וביסקוויטים לא חייב תמיד להיות בשכבות. תשאלו את מור קייק שפשוט חיברה בין כל המרכיבים האלו לעוגה שוקולדית וטעימה בטירוף שכמובן לא מצריכה אפייה. את הבסיס של העוגה היא הכינה מפירורי ביסקוויטים ושוקולד (קצת כמו בלילה של כדורי שוקולד), מעל הכל יש קרם עשיר ואז בסוף עוד קצת ביסקוויטים ושוקולד. טעים בטירוף, כבר אמרנו?

כתר לוטוס - פיית העוגיות

הגרסה הזאת לעוגת ביסקוויטים מלכותית ויפה במיוחד. העוגה עצמה עם טוויסט מרענן - מעבר לצורה המרשימה שלה, היא גם מכילה לוטוס והמון. אוי כמה אנחנו אוהבים לוטוס ואין שילוב יותר מושלם מקרם גבינה מתקתק\ קר ומרענן עם לוטוס מתוק. 

 

 

 טריקולד - רחלי קרוט

עוגת הביסקוויטים של קרוטית משלבת בין הגרסה הקלאסית לבין עוגה קלאסית נוספת שאין אחד שלא מכיר - הטריקולד. בין קרמי השוקולד הלבן, החלב והמריר תוכלו כמובן למצוא ביסקוויטים נימוחים וטעימים. ואם זה לא מספיק היא גם הוסיפה ציפוי שוקלודי מבריק וטעים. יאמ!

הטבעונית - אולגה טוכשר

צריך כמובן להתחשב גם באלו שלא אוכלים חלב - הן אם מדובר בסיבות בריאותיות כמו אלריגה או רגישות ובין אם מדובר באורח חיים, אנחנו מכבדים את כולם. וכדי שגם טבעונים יהנו מעוגת ביסקוויטים אולגה טוכשר, בעלת הבלוג "המרכיב הסודי" הכינה שתי גרסאות לעוגה המפורסמת בגרסה ללא חלב בכלל - אחת עם תותים וג'לי והשנייה כמובן שוקולדית. 

View this post on Instagram

בוקר טוב חברים. איך מתכונת החיים החדשה? כבר מצליחים להסתכל על הצד החיובי של המצב? בואו נראה: קיבלנו פסק זמן. אומנם בכפייה, אבל עדיין - זמן שאפשר בקלות להפוך לזמן איכות. עם עצמכם, עם הילדים, עם המשפחה. זמן לקרוא, לסיים את הדברים שדחיתם, ללכת לים באמצע שבוע, לסיים את הסדרה ההיא, לסדר את הארון, לכתוב יומן, וכמובן לשחק מלא במטבח. כי משברים מחייבים אוכל טוב ☺️ ביקשתם מתכונים פשוטים שאפשר להכין עם הילדים, והנה לכם קלאסיקה ישראלית מושלמת שתשמח את כולם - עוגת ביסקוויטים טבעונית. עם קרם בטעם ילדות, תותים, ושני טופינגים לבחירה: תותים וג׳לי לאוהבי טעם פירותי, ושוקולד וסוכריות צבעוניות לכל היתר ☺️ ממליצה לעבור על כל התמונות בפוסט וגם בסטורי, כדי שתראו בדיוק על מה מדובר. העוגה פשוטה להכנה והכי כיף להכין אותה עם הילדים. היא סופר טעימה, רכה ועסיסית, וכל אחד יאהב אותה. גם לא טבעונים יתקשו להפסיק ליישר - מבטיחה! כי מה יש לא לאהוב? 😍 המתכון כבר בבלוג. הלינק בפרופיל וגם בסטורי. אם לא מצאתם, תכתבו לי בתגובות, ואשלח לכם את המתכון ישירות 🌸 תהנו מהחופש, ממזג האוויר האביבי, אפילו מאי הוודאות. תנשמו עמוק. טוב, אולי לא במקומות הומי אדם 😂 ותצחקו. זה מה שאני עושה 💚 . . #vegan #plantbased #vegancake #vegandessert #veganrecipes #biscuitcake #simplecake #simpledessert #sweetandvegan #govegan

A post shared by Olga Touksher / המרכיב הסודי (@markiv_sodi) on

 

 

 

תגובות