טעים בצה"ל: המתכונים שהייתם שמחים לטעום בחגים. צילום: דובר צה"ל

טעים בצה"ל: המתכונים שהייתם שמחים לטעום בחגים

לסגור חג זה לא הדבר הכי כיף בעולם, אבל אם האוכל טעים, והבטן שבעה - אז ללא ספק אפשר להתגבר על זה. הטבחים-רון בן מוחא, וליאור אסרף, דאגו לחיילים ופינקו אותם בראש השנה כך שאף חייל לא יצא רעב. ומה בשבילכם? המתכונים השווים!

הכירו את רון בן מוחא, 22, ואת ליאור אסרף, 20, בני דודים מנס ציונה, שמשרתים בתפקיד שווה במיוחד- טבחים!!! זהו לא תפקיד קל, בעיקר בגלל שהוא דורש להכין כמות גדולה של אוכל, שיהיה גם בריא, גם משביע וכמובן לא פחות חשוב- גם טעים!

עוד בערוץ על מדים של פרוגי

באדיבות דובר צהל
 

לכבוד ראש השנה בן מוחא ואסרף, דאגו לפנק את כל החיילים שנשארו בבסיס בארוחת חג מרשימה וטעימה, שכוללת בתוכה מגוון גדול של מאכלים כמו קובה סלק, סושי פירות, ארטישוק ממולא בבשר ועוד.

אספנו בשבילכם חלק מהמתכונים, לכם רק נשאר להכין ולתת לנו לטעום!

קובה פירות יבשים
מרכיבים (ל30-35יחידות):
לבצק:
1 ק"ג סולת
3כוסות מים(720מל)
כף שטוח מלח
למלית:
פירות יבשים(מששים,צימוקים וכו)
3-4 בצלים
אופן הכנה:
בצק לקובה
 
להכנת מרק סלק (בו נשים את הקובה)
 
6-5 גבעולי סלרי (ללא העלים), חתוכים למקלות
5-4 סלקים, קלופים וחתוכים לרבעים, שמיניות או פרוסות
1/2 1 עד 2 ליטר מים
1/2 כוס מיץ לימון סחוט או כפית מלח לי
2-1 כפות סוכר
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור טחון
 
הכנת הבצק
 
שמים את הסולת והמים ביחד עם המלח משרים ביחד 30 דקות. כשמערבבים אותם לראשונה (עד שהמים מחלחלים ונוגעים בכל הסולת) תראו בהתחלה שלוליות קטנות שנשארות על פני השטח. בתום זמן ההשריה הסולת 'שותה' את המים האלו והופכת לרכה ונוחה לעבודה.
 
הכנת המלית
 
מטגנים את הבצלים עם הפירות יבשים ותבלינים עד שיוצא תערובת טובה.
 
הכנת המרק 
 
1.מחממים את השמן בסיר רחב. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא הופך לשקוף ורך.
2. מוסיפים את גבעולי הסלרי והסלקים ומערבבים.
3. מוסיפים לסיר את המים – הם צריכים להספיק לכיסוי כל המרכיבים שבסיר, כולל קציצות הקובה שנוסיף בהמשך.
4. מבירים לרתיחה ומבשלים על אש גבוהה עד שהסלק מתרכך והנוזל צבוע בסגול.
5. מוסיפים את מיץ הלימון, המלח, הפלפל והסוכר ומבשלים עוד כמה דקות. טועמים ומתקנים תיבול.
סושי בפירות יבשים :
אורז 
פירות יבשים 
אצות 
חומץ 
דבש
רטבים : טריאקי , רוטב שזיפים
 
אופן הכנה :
מבשלים את האורז בסיר עם מים ביחס של 1-1
בערך 25 דקות בישול
מכינים תערובת של חומץ דבש וסוכר
שופכים על האורז שהוא מוכן ומערבבים טוב טוב להוציא את כל האדים ומחכים שיתקרר קצת 
מורחים אורז על הצא בכמות נדיבה הופכים את האצא שהאורז לכיוון משטח העבודה שמים את המילוי של הפירות היבשים ומגלגים חותכים 
טובלים ברטבים ואוכלים. 
 
 
בלוטין של פרגית ממולא בתמר ודלעת 
ברוטב רימונים :
פרגית 
תמר 
דלעת 
רימונים 
תבלינים 
 
אופן הכנה :
פורסים פרגית לרוחב 
משטחים
ממלאים בתמר ודלעת 
מגלגלים ועוטפים בניילון נצמד 
במקביל מרתיחים סיר עם מים חמים 
כשהסיר רותח מבשלים את הפרגית העטופה בערך כ -10 דקות 
כשהיא מוכנה מוצאים אותה מהמים ומהניילון 
מורחים ברוטב וצולים בתנור כ10 דקות עד הזהבה 
 
רוטב : 
מבשלים רימונים בסיר עם מים עד רתיחה 
מוסיפים סוכר קורט מלח יין אדום לפי טעם 
תוחנים את הכול ביחד ומוספים קורנפלור ומים להסמכה. 
 
ו...בתיאבון!!!

 

תגובות