תחשבו טוב: אביתר לרנר לא לוקח ללב. פרוגי

תחשבו טוב: אביתר לרנר לא לוקח ללב

בעקבות החרפת השפה ברשת וההרגשה שהיד קלה יותר על המקלדת, אתר "פרוגי" יחד עם Meta בישראל בפעילות שמטרתה מודעות לנושא הבטיחות ברשת • עשרה יוצרי תוכן משתפים סיפורים אישיים על השימוש ברשת

בשיתוף עם Meta בישראל

הרשת כבר חלק בלתי נפרד מחיינו, שם אנחנו מתעדכנים ומעדכנים, משתפים על דברים אישיים לצד מקצועיים, שומרים על קשרים, יוצרים וצורכים תכנים. אבל לצד השיתוף האינסופי והגלילה המתמדת, היא גם כוללת בתוכה תופעות שליליות העשויות לפגוע, במיוחד באלה שלא מספיק מודעים ולא יודעים להתמודד ולהתנהל בצורה נכונה ברשת. הפתרון? כמו בחיים האמיתיים, גם ברשת אין פתרון אחד פשוט, אבל הכל מתחיל במודעות לתופעות השליליות ולכלים שיש לנו כדי להתמודד איתן ברשת. 

עוד בערוץ הדיגיטל של פרוגי: 

בעקבות החרפת השפה ברשת, הבריונות וההרגשה, שהיום יותר מתמיד, היד קלה יותר על המקלדת, עשרה משפיענים ובעלי השפעה על בני הנוער החליטו לשתף בסיפורים אישיים שלהם על השימוש ברשת, הדרך בה יש להתמודד עם טוקבקים, על ניצול הרשת לעשייה טובה, צמיחה ופיתוח, כשהמסר החשוב מכל - לפני שאתם עושים כל פעולה ברשת, תנשמו עמוק ותחשבו טוב.

 

אביתר לרנר (18)

כשאביתר לרנר החליט לשתף בפעם הראשונה ברשתות החברתיות מקרה לא נעים שחווה באוטובוס, כשחבורת נערים החליטה להקניט אותו, בגלל שהוא מאובחן עם תסמונת טורט, הוא לא ציפה שהסיפור יהפוך לויראלי ברשת "ידעתי שהפוסט יעורר עניין אבל חשבתי שזה יגיע לכמה אנשים בלבד ומהר מאד ללא הכנה מוקדמת זה נהיה ויראלי. מלא אנשים שיתפו את זה ובסוף זה גם הגיע לפאנל חדשות 12 ולכתבה עם דנה וייס."

רבים ברשת מיהרו להגיב ולשתף, אבל לרנר גם מספר על כאלה שלא התנהגו ברגישות עם המקרה שחשף "לפוסט היו כמה תגובות שליליות, היו אנשים שאפילו העזו לומר שאני עושה את עצמי או מנסה להתפרסם, אבל הרוב המוחלט היו לגמרי תגובות של הזדהות, אהדה ותמיכה. מה שהוביל אנשים לשתף בעצמם שהם סובלים מבעיה כזו".

מבחינת לרנר, זמן המסך שבו זכה בעקבות הפרסום, העניק לו את ההזדמנות להעלות את המודעות לנושא הטורט ברשת "אנשים יודעים מה זה תסמונת טורט אבל הרבה לא באמת יודעים איך זה מתבטא כי זה בא לידי ביטוי בדרכים שונים. מבחינתי, הרשת בעצם נתנה לי את האפשרות לשתף, את ההזדמנות להביע את עצמי וגם להנגיש את התוכן שלי לכמות עצומה של אנשים".

כשהוא מתבקש לתת טיפים לאנשים שסובלים מתגובות שליליות ברשת, לרנר ממליץ לא לקחת לב "מבחינתי אנשים שמגיבים תגובות שליליות זה אנשים שלא טוב להם עם עצמם, אנשים קטנים בלי ביטחון שלא לוקחים אחריות על המילים שלהם, בגלל זה אני דואג לא לקחת את זה אישית ולפעמים גם מגיב להם ברוגע ובחמלה על מה שהם כותבים. בסוף כולנו בני אדם, כולנו מתמודדים עם בעיות, קטנות וגדולות ולא צריך להקטין אף אחד ברשת.לכן, כולם צריכים לזכור שלפני שאתם מגיבים – תחשבו טוב". 

הנה כמה כלים אשר זמינים בקלות באינסטגרם ועוזרים לספק חוויה בטוחה וחיובית:

Limits: ניתן להסתיר תגובות והודעות לא-רצויות לפרקי זמן מוגבלים (בין יום לחודש). כלי זה מאפשר להסתיר באופן אוטומטי תגובות והודעות פרטיות מאנשים שאינם עוקבים אחריך, או שהחלו לעקוב רק לאחרונה.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Instagram’s @Creators (@creators)

 Hidden Words: ניתן להסתיר בקלות תגובות ובקשות להודעה פרטית המכילות שפה פוגענית באופן אוטומטי. כל אחד יכול גם ליצור רשימה אישית של מילים, ביטויים ואימוג׳ים- ולהסתיר באופן מיידי כל תגובה או בקשה להודעה פרטית המכילה אותם.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Instagram’s @Creators (@creators)

 

 סגירת פוסט לתגובות: בכל פוסט שתעלו באינסטגרם, ניתן לבטל את האפשרות לאנשים להגיב עליו בכל רגע נתון.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Instagram’s @Creators (@creators)

 

תגובות