חם ונעים בבטן: המאכלים שהכי כיף להכין במדורה. צילום: fotolia

חם ונעים בבטן: המאכלים שהכי כיף להכין במדורה

מתפוח אדמה ועד סמורס - ל״ג בעומר הגיע ומצאנו את המאכלים שאפשר להכין בחיק הטבע והם הכי טעימים שיש

ל"ג בעומר, חג המדורות והאוכל שעשוי בצורה הכי טבעית שיש עם הלהבה החיה שרק משדרגת את החוויה ואת הטעם. 

עוד בערוץ האוכל של פרוגי:

תפוח אדמה במדורה

כמו בכל ל״ג בעומר, למי שלא אוהב חידושים - אוכלים את תפוח האדמה הכי נימוח שיש! כמובן שניתן להחליף את תפוח האדמה בירקות שורש נוספים כמו בטטה, גזר, בצל ועוד... פשוט קחו שיפוד (רצוי גם לעטוף בנייר כסף) והניחו בזהירות רבה באש.

כמו בכל חג:
כמו בכל חג: © fotolia

פויקה

אם אתם לא יודעים מה זה פויקה אז מדובר במאכל דומה לקדרה אבל יותר סמיך. התבשיל יכול להיות בשרי או צמחוני והוא מתבשל לאט בסיר מיוחד שמניחים מעל הלהבה, ללילה לבן סביב המדורה. התבשיל יכול לכלול ירקות שורש, בשר או עוף (או ללא) ואפשר להוסיף גם קטניות. יאמי! 

ככל שיתבשל יותר זמן ככה יותר טוב, פויקה
ככל שיתבשל יותר זמן ככה יותר טוב, פויקה © Fotolia

נקניקיות

נקניקיות על שיפוד או מקל זה הכי ל"ג בעומר! לא צריך להכניס את כל הנקניקייה לתוך המדורה כדי לא לקבל כוויה וכן רצוי להיזהר מאוד כשעושים זאת.

© Fotolia

לקינוח אחרי הארוחה: מרשמלו משודרג

כמו תפוח אדמה אי אפשר ל״ג בעומר בלי המרשמלו הנימוח מהמדורה, אם אתם יותר בקטע של לשדרג את זה תביאו אתכם עוגיות ביסקוויטים וקוביות שוקולד ותכינו את הקינוח הכי אמריקאי שיש - הסמורס. למעשה זה כריך של ביסקוויט עם מרשמלו ושוקולד, החום של המרשמלו מהאש ימיס את השוקולד ותקבלו קינוח מתוק ומושחת.

אחרי שתאכלו את זה לא תוכלי לחזור למרשמלו הרגיל
אחרי שתאכלו את זה לא תוכלי לחזור למרשמלו הרגיל © Fotolia

זכרו! אש זה דבר מסוכן ולכן כל פעילות בישול עם האש כרוכה באחריות רבה, רצוי מבוגר אחראי בסביבת המדורה וזהירות רבה.

 

 
תגובות