ללא גלוטן: מתכון לסופגניות מייפל וקינמון . צילום: באדיבות יחסי ציבור

ללא גלוטן: מתכון לסופגניות מייפל וקינמון

מתכון מהיר ופשוט להכנה של מיני דונאטס ללא גלוטן עם מייפל וקינמון. יאמי!

חולי צליאק וכאלו שנמנעים מגלוטן כבר לא צריכים להרגיש בצד, כי המודעות לבישול ואפייה ללא גלוטן עלתה וכיום כמעט לכל דבר יש תחליף. כן, גם את הסופגניות הטעימות של חנוכה אפשר להפוך לסופגיניות מושלמות ללא גלוטן. קבלו מתכון קל להכנה למיני דונאטס מייפל וקינמון ללא גלוטן.

עוד בערוץ האוכל של פרוגי:

מצרכים (ל-24 יחידות בתבנית מיני דונאטס):

1 כוס קמח מיקס איט ללא גלוטן של חברת "שר"

3/4 כפית אבקת אפייה

3/4 כפית סודה לשתייה

1 כפית קינמון

1/2 כפית מלח

ביצה אחת

150 גרם יוגורט

כף אחת שמן קנולה

כף אחת של מיץ לימון

שלוש כפיות מייפל

כפית אחת של תמצית וניל

לציפוי:

1 כוס + 2 כפות אבקת סוכר  

1/3 כוס חלב (ניתן להחליף במשקה שקדים/אורז/סויה)

1/2 כפית תמצית מייפל (לא חובה)

1/2 כפית תמצית וניל  

 

© באדיבות יחסי ציבור

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל- 220 מעלות על מצב טורבו ומשמנים את תבניות הדונאטס בשמן קנולה.

  2. בקערה גדולה מערבבים את כל הרכיבים היבשים (קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה, קינמון ומלח).

  3. בקערה נפרדת טורפים היטב את כל הרכיבים הרטובים (ביצה, יוגורט, שמן, מיץ לימון, מייפל ותמצית וניל).

  4. שופכים את קערת הרכיבים הרטובים אל תוך קערת הרכיבים היבשים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

  5. מעבירים את התערובת שהתקבלה לשק זילוף וממלאים את תבניות הדונאטס כמעט עד לקצה.

  6. אופים במשך 6-8 דקות עד שהדונאטס מזהיבים (וקיסם שנועצים יוצא לח). נותנים לתבנית להתקרר בטמפרטורת החדר במשך מספר דקות ומעבירים למגש.

  7. להכנת הציפוי: מערבבים בקערה המתאימה למיקרו את אבקת הסוכר עם החלב. מחממים במשך 15 שניות במיקרו, מערבבים ומחזירים לעוד 15 שניות. חוזרים על הפעולה במידת הצורך עד שמתקבלת תערובת נוזלית.

  8. מוסיפים לקערה את תמצית המייפל והווניל. טובלים כל דונאטס בתערובת, מעבירים למגש ומגישים.

המתכון באדיבות חברת שר המתמחה במוצרים ללא גלוטן, בשיתוף השף והדיאטן אודי ברקן

 

 

תגובות