תרבחו ותסעדו: המתכון המושלם למופלטה מרוקאית. צילום: דניאל לילה

תרבחו ותסעדו: המתכון המושלם למופלטה מרוקאית

לכבוד חג המימונה הטעים, הבאנו לכם את המתכון החלומי למופלטה הכי מרוקאית והכי מושלמת. תהנו!

כדי שתהיה לכם מימונה אמיתית ומרוקאית, אחד המרכיבים החשובים ביותר הוא מאכל המופלטה שנהוג לאכול ביום הזה "לשבור איתו את הצום" מהחמץ. לכן, השפית של המסעדה המרוקאית AYWA ("איווה" - אורט 18, אשדוד), הביאה לכם את המתכון המושלם ביותר למופלטה מרוקאית אמיתית וחלומית.

עוד בערוץ האוכל של פרוגי:

מצרכים:

  • קילו קמח
  • חצי כף מלח
  • 3 כפות סוכר
  • מים פושרים (עד להגעת בצק דביק)
  • שמן

אופן הכנה

1. לאחד את הקמח, הסוכר והמלח בקערה ובהדרגה להוסיף מים פושרים עד לקבלת בצק דביק.

2. לתת לבצק מנוחה כ-30 דקות.

3. לאחר המנוחה לקרוץ עיגולים בערך בגודל כדור פינג-פונג על משטח משומן ולאחר שמסיימים את כל העיגולים מתחילים לפתוח את הבצק עם ידיים משומנות בתנועות סיבוביות עם שורש כף היד עד לקבלת צורה עגולה ובצק דק.

4. לשים על מחבת/מולטישף או סיר גדול שכבה דקה של שמן ואת המופלטה הראשונה. לאחר כ-15 שניות (עד להזהבה של הבצק) הופכים, להניח מעל עוד מופלטה ועד להזהבה - הופכים יחד, וככה להמשיך עד שמגיעים למקבץ של בערך כ-20 מופלטות במחבת.

5. מוציאים את הנגלה הראשונה מהמחבת וממשיכים באותו אופן הכנה.

© ירון ברנר

מומלץ להגיש עם דבש וחמאה - כמיטב המסורת.

הצעות מעניינות לשדרוגים: שוקולד, לוטוס או כל ממרח אחר שאתם אוהבים.

בתיאבון!

© ירון ברנר
תגובות