לבנה וקלאסית: מתכון קליל לעוגת גבינה פירורים . צילום: אור ויצמן

לבנה וקלאסית: מתכון קליל לעוגת גבינה פירורים

לבנה, קלאסית, מלאת שוקולד לבן ופירורים נימוחים - אנחנו כמובן מדברים על עוגת גבינה קלאסית. אור ויצמן במתכון פשוט מושלם שיעשה לכם חשק לעזוב הכל ולהכין את העוגה

אחת העוגות האהובות ביותר אצלי במשפחה היא עוגת גבינה פירורים, לכן בחרתי לשתף אתכם הפעם במתכון הקבוע שלי לאחת העוגות הכי טעימות וקלאסיות שיש. פירורים פריכים ומתוקים בין מוס גבינה ושוקולד לבן קרמי וממכר, יאמי! 

עוד בערוץ האוכל של פרוגי:

המתכון הזה ממש קל להכנה ויציב בעזרת השוקולד הלבן והג'לטין שעוזרים לעוגה לעמוד מבלי לקרוס. אם מעולם לא עבדתם עם ג׳לטין אין לכם מה לדאוג, המתכון מפורט והשלבים פשוטים.

מצרכים לפירורי קראמבל:

200 גרם חמאה

חצי כוס סוכר

כוס וחצי קמח תופח

שני חלמונים (החלק הצהוב של הביצה)

 

שומרים חלק מפירורי הקראמבל בצד
שומרים חלק מפירורי הקראמבל בצד © adobestock

במיקסר עם וו גיטרה מקציפים חמאה וסוכר לתערובת אוורירית, מוסיפים קמח ושני חלמונים ומעבדים לתערובת פירורית.

מחלקים את התערובת לחצי, חצי אחד מפוררים בתבנית עם נייר אפייה ואת החצי השני משטחים בתוך רינג בקוטר 20.

אופים בחום של 160 מעלות כ-20 דקות עד לצבע זהוב, מצננים. בתוך הרינג מניחים על הבצק שקף בקוטר הרינג ומצמידים לדפנות. (השקף עוזר בהמשך בחילוץ העוגה מהרינג)

למוס גבינה:

600 גרם גבינה לבנה 5%

¾ כוס סוכר

200 גרם שוקולד לבן

100 גרם שמנת

12 גרם ג’לטין 

60 גרם מים

500 גרם שמנת

שוקולד לבן - השדרוג המושלם לכל עוגה
שוקולד לבן - השדרוג המושלם לכל עוגה © adobestock

 

מערבבים את הג'לטין עם המים בקערית ומניחים במקרר להתמצקות, הגלטין סופח את המים. בקערה שמים את השוקולד עם 100 גרם שמנת ומחממים דקה במיקרו עד שהשוקולד נמס, מערבבים לגנאש אחיד. 

מחממים במיקרו 30 שניות את הג׳לטין עד שהוא נמס לנוזל שקוף, ומוסיפים לגנאש שוקולד לבן, מערבבים את שתי התערובות לתערובת אחת אחידה. 

בקערה גדולה יותר מערבבים את הגבינה והסוכר מוסיפים את תערובת השוקולד וגלטין וטורפים עד שאין גושים.

מוסיפים את הגנאש לתערובת
מוסיפים את הגנאש לתערובת © אור ויצמן

במיקסר עם וו הקצפה מקציפים את השמנת לקצפת יציבה אך רכה, מוסיפים את תערובת הגבינה ומקפלים בעזרת לקקן לתערובת אחידה.

שופכים את תערובת המוס על הפירורים ופזרים מעל את שאר הפירורים, מכניסים למקפיא ללילה או עד התמצקות.

מקציפים את השמנת לקצפת יציבה
מקציפים את השמנת לקצפת יציבה © אור ויצמן

כשהעוגה קפואה מחלצים בעדינות בעזרת מגבת ספוגה במים חמים את הרינג מהעוגה, מקלפים את השקף ומניחים בצלחת הגשה. מקשטים בדובדבנים או פירות טריים ומניחים במקרר לשעתיים כדי שהעוגה תפשיר מהקפאה, פורסים לחתיכות ואוכלים.

יפה, לבנה וטעימה
יפה, לבנה וטעימה © אור ויצמן



תגובות