נפרדים מהחמץ: מתכון לחצ'פורי של אלין כהן. aline_cohenn@ אינסטגרם

נפרדים מהחמץ: מתכון לחצ'פורי של אלין כהן

רגע לפני שנפטרים מהחמץ לשבעה ימים (עד המופלטות של המימונה), הבאנו לכם מתכון מושלם במיוחד למאפה כדי שתוכלו להיפרד כמו שצריך. קבלו את המתכון לחצ'פורי המושלם של אלין כהן!

רגע לפני שנפרדים מהחמץ לשבוע הקרוב, קבלו מתכון בצקי וטעים במיוחד של אלין כהן, כפי שפרסמה אמה, מירי, בחשבון האינסטגרם. "החצ׳פורי של אלין הוא אמנם מאכל גרוזיני, אבל כל מה שקשור לבצקים אלין אלופה. זה טעים בטירוף וכל הבית עפו על המאכל וכמובן שצילמנו לכם אופן הכנה מסודר. איך מכינים את החצ׳פורי המושלם שאלין הכינה? כמובן לקחה את זה למקום שלה!" - כתבה מירי בגאווה.

עוד בערוץ האוכל של פרוגי:

מצרכים:

לבצק:

  • 1 קילו קמח.
  • 2 כפות שמרים.
  • 2 כפות סוכר.
  • 2 כפות מלח.
  • 50 גר' חמאה מומסת.
  • 1 כוס חלב.
  • 3/2 כוסות מים פושרים.

לבלילת הגבינות:

  • 500 גר מוצרלה מגורדת.
  • 250 גר גבינה צהובה מגורדת.
  • 2 קוטג'.
  • 250 גבינה בולגרית.
  • 250 גבינת חמד.
  • 2 ביצים.
© אינסטגרם

אופן הכנה:

  •  מכינים את הבצק, מרססים שמן על הכל ומתפיחים שעה בקערה. 
  • מחלקים את הבצק לתשע כדורים שווים בגודלם ומכסים להתפחה נוספת של כרבע שעה.
  • מרדדים כל כדור לפי הסרטון בצורת אליפסה ובמרכזו מניחים את בלילת הגבינות שלנו.
  • עוטפים וסוגרים עם הקצוות(ראו בסרטון).
  • הופכים את הבצק ובמרכזו עם סכין באמצע חותכים רק את החלק העליון שלו על מנת לחשוף את הבלילה שבתוך הבצק, את הקצוות מעגלים כלפי חוץ.
  • מורחים ביצה על הבצק מסביב ומוסיפים מלח גס ושומשום.
  • מכניסים לתנור על חום של 160 מעלות ל 10 דקות בערך.
  • מוציאים מהתנור ויוצרים גומה בבליל - מניחים חלמון בפנים, ולוקחים חמאה מומסת ומברישים את הבצק מסביב
  • מכניסים לתנור לעוד כעשר דקות.

זהו סיימנו, הכנו את החצ׳פורי המושלם!

View this post on Instagram

החצ׳פורי של אלין.💕 אמנם זה מאכל גרוזיני אבל כל מה שקשור לבצקים אלין אלופה. זה טעים בטירוף וכל הבית עפו על המאכל וכמובן שצילמנו לכם אופן הכנה מסודר. אז איך מכינים את החצ׳פורי המושלם שאלין הכינה שכמובן לקחה את זה למקום שלה 😝 הבצק: 1 קילו קמח 2 כפות שמרים 2 כפות סוכר 2 כפות מלח 50 גר חמאה מומסת 1 כוס חלב 3/2 כוסות מים פושרים לשים הכל ביחד ולפני שמכסים את הבצק להתפחה מרססים שמן על הכל ומתפיחים שעה. מחלקים את הבצק לתשע כדורים שווים בגודלם ומכסים להתפחה נוספת של כרבע שעה. בלילת הגבינות: 500 גר מוצרלה מגורדת 250 גר גבינה צהובה מגורדת 2 קוטג 250 גבינה בולגרית 250 גבינת חמד 2 ביצים — מרדדים כל כדור לפי הסרטון בצורת אליפסה ובמרכזו מניחים את בלילת הגבינות שלנו ועוטפים וסוגרים עם הקצוות(ראו בסרטון). הופכים את הבצק ובמרכזו עם סכין באמצע חותכים רק את החלק העליון של הבצק על מנת לחשוף את הבלילה שבתוך הבצק, את הקצוות מעגלים כלפי חוץ. מורחים ביצה על הבצק מסביב ומוסיפים מלח גס ושומשום. מכניסים לתנור על חום של 160 מעלות ל 10 דקות בערך, מוציאים מהתנור ויוצרים גומה בבלילה ומניחים חלמון בפנים, ולוקחים חמאה מומסת ומברישים את הבצק מסביב. ולתנור לעוד כעשר דקות וזהו סיימנו, הכנו את החצ׳פורי המושלם!💕

A post shared by Miri Cohen (@miri_cohenn_) on

 

תגובות