פיצה מקפיצה: כך תכינו בקלות פיצה בריאה ומזינה . צילום: לי היימליך

פיצה מקפיצה: כך תכינו בקלות פיצה בריאה ומזינה

לי היימליך מביאה לנו מתכון קליל, בריא ומזין לפיצה טעימה עם מלא רוטב פסטו. יאמי!

במהלך החופש הגדול שעות השינה שלנו מתהפות, סדר היום משתנה ואיתו גם הארוחות - לרוב, אנחנו מוצאים את עצמנו אוכלים בצורה פחות מסודרת ומאוזנת ומכניסים לתפריט שלנו יותר אוכל מעובד (כי מה לעשות, הכי כיף לאכול עם חברים בחוץ...) ופחות אוכל מבשל. כדי לאזן טיפה את התפריט, מביאה לנו לי היימליך מתכון מזין ובריא לםיצה מיוחדת וירוקה.

עוד בערוץ האוכל של פרוגי:

המצרכים ואופן ההכנה:

לתחתית "הבצק":
3/4 כוס קינואה שהושרתה לילה מראש
1/4 כוס מים 
1/2 כפית מלח 
1/2 כפית אבקת אפייה 
2 כפות שמן זית. 
לטחון היטב בבלנדר עד ליצירת בלילה אחידה. 


להכניס לתנור שחומם מראש ל180 מעלות כ15 דק ( עד שזה ניהיה קראנצ'י) 

© לי היימליך

לרוטב פסטו ביתי:
צרור עלי בזיליקום טריים 
3 כפות שמן זית 
3 כפות קמח שקדים (שקדים טחונים) 
לימון שלם סחוט 
מלח לפי הטעם 
3 שיני שום כתושות 


לטחון היטב את כל החומרים

לאחר הוצאת "הבצק" למרוח בנדיבות את הרוטב ולסדר בשתי וערב את הגבינה הצהובה ואת יתר התוספות שאתם אוהבים ולהכניס שוב לתנור לעוד כמה דקות עד שהגבינה נמסה.

© לי היימליך

 

בתאבון! 

תגובות