ניחוח איטלקי: מתכון מיוחד ליום הפסטה הבינלאומי. צילום: fotolia

ניחוח איטלקי: מתכון מיוחד ליום הפסטה הבינלאומי

לכבוד יום הפסטה הבינלאומי שחל היום (חמישי), הבאנו לכם מתכון לא שגרתי, קל להכנה וטעים במיוחד לאחת מהמנות היותר אהובות בעולם כולו. בתאבון!

המנה הזאת יכולה לבוא עם שמנת, רוטב עגבניות, פסטו, חלבי, פרווה או בשרי - אנחנו כמובן מתכוונים לפסטה, אחד המאכלים היותר אהובים בעולם, בארץ ובמערכת פרוגי. לכבוד יום הפסטה הבינלאומי שחל היום (חמישי), הבאנו לכם מתכון קל, טעים ולא שגרתי לסלט פסטה. 

עוד בערוץ האוכל של פרוגי:

סלט פסטונה קר שמן זית 

מצרכים:

שקית (500 גרם) פסטה פנה צינורות

3 קופסאות טונה סטארקיסט בשמן זית כתית מעולה (לשמור את השמן בצד)

2 שיני שום כתושות

פלפל אדום, חתוך לקוביות

פלפל צהוב, חתוך לקוביות

פלפל ירוק, חתוך לקוביות

1 כוס עגבניות שרי פרוסות או 2 עגבניות תמר אדומות חתוכות לעיגולים

2 כפות עלי בזיליקום, קצוצים דק (לא חובה)

© טל סיוון

אופן ההכנה:

1. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן. לאחר הסינון מזלפים על הפסטה חלק משמן הזית ששמרנו בצד ומערבבים כדי שהפסטה לא תידבק לעצמה. מצננים כמה דקות.

2. במחבת, מוסיפים מעט שמן זית מקופסאות הטונה ומקפיצים שום ופלפלים כ-5 דקות (רצוי להיעזר במבוגר במידת הצורך).

3. מוסיפים לפסטה את הפלפלים, העגבניות, הבזיליקום ונתחי הטונה. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם – ומגישים.

 

המתכון באדיבות טונה סטארקיסט

תגובות