מתוק לולנטיין: פונדנט שוקולד חם . צילום: דן פרץ

מתוק לולנטיין: פונדנט שוקולד חם

השף תום פרנץ, משתף אתכם במתכון מתקתק ורומנטי לכבוד הולנטיין, שכל אחד יכול להכין בקלות! בואו להכין לעצמכם ערב מושלם

השף תום פרנץ, פרזנטור קונסטרוקטה, החליט לתת לכם את הרעיון למתנה המושלמת והטעימה ליום האהבה. אין צורך להסביר במילים כמה זה טעים ואהוב על כולם קטנים כגדולים. אני מגיש לכם כאן מתכון ממש פשוט להכנה, הקפידו על אפייה נכונה, כי אם אופים יתר על המידה זו סתם עוד עוגת שוקולד. הפונדנט מוכן כאשר השוליים יציבים והמרכז רוטט. אני מבטיח לכם שהמתכון פשוט וכל אחד יוכל להכין למי שהוא אוהב בקלות! אפשר לשדרג את המתכון ולפני האפיה להטביע במרכז הפונדנט קובית שוקולד מריר, חלב או לבן, כפית של ריבת חלב, ממרח לוטוס או משהו אחר שאוהבים.

עוד בערוץ האוכל של פרוגי:

מצרכים -
300 גרם שוקולד מריר איכותי
250 גרם חמאה או מחמאה לגרסה פרווה
חצי כוס סוכר
2 ביצים
6 חלמונים
כף ברנדי
חצי כוס קמח

אופן ההכנה:

בסיר כפול (באן מארי) ממיסים שוקולד ומחמאה עד לתערובת קרמית אחידה. מסירים מהאש וטורפים עד להעלמות כל הגושים והמסה מלאה של השוקולד. מוסיפים פנימה סוכר, ביצים וחלמונים תוך כדי טריפה מתמדת. מוסיפים ברנדי אם רוצים וקמח ומערבבים בעדינות. יוצקים לקוקוטים (כלי סופלה אישיים) משומנים בספריי שמן או מחמאה מומסת, עד כדי ¾ מהגובה. מעבירים לתנור חם שחומם מראש ל 180 מעלות. אופים כ-10-12 דקות עד שהשוליים יציבים והמרכז רוטט. מגישים חם, עם גלידת וניל, קצפת או רוטב שוקולד.

© צילום: ישראל אלפסה
תגובות