אמריקאי, טעים ומושחת: מתכון לבראוניז בייגלה ושוקולד. AdobeStock

אמריקאי, טעים ומושחת: מתכון לבראוניז בייגלה ושוקולד

מחר (שבת) יחגגו האמריקאים את יום העצמאות של ארצות הברית וזו בהחלט סיבה מצויינת להכין את אחד מהקינוחים המושחתים והמזוהים איתם - בראוניז עם מלא שוקולד ובייגלה מלוח! יאמי

אין על בראוניז! במיוחד אם הם משלבים מתוק ומלוח, נימוח וקראנצ'י. שוקולדי, מושחת, אידאלי למאנצ' ואירוח. עובד תמיד! לכבוד יום העצמאות האמריקאי, קבלו מתכון מושחת ושווה במיוחד, לא שאנחנו באמת צריכים סיבה כדי לאפות ולאכול את כל הטוב הזה...

עוד בערוץ האוכל של פרוגי:

מצרכים לתבנית 24*24:

  • 200 גר' שוקולד מריר מעולה (לפחות 60% מוצקי קקאו)
  • 150 גר' חמאה
  • 150 גר' סוכר
  • 4 ביצים
  • 120 גר' קמח לבן
  • 1 כף אבקת קקאו
  • קורט מלח
  • כ-30 גרם (2 חופנים) שברי בייגלה מלוח - אופציונלי
  • לקישוט: 100 גר' שוקולד לבן ובייגלה מלוח
© יולי איז'ק

אופן הכנה:

  • ממיסים שוקולד עם חמאה במיקרוגל- פולסים של 20 שניות ומערבבים בין לבין עד שהומוגני או בן מארי- קערה עם שוקולד וחמאה מונחת מעל סיר מים רותחים על הגז, מבלי שתחתית הקערה תיגע במים הרותחים).
  • מעבירים לקערה ומוסיפים סוכר ומלח ומערבבים בכף עץ.
  • מוסיפים את הביצים אחת אחת ומערבבים עד שנטמעת ומוסיפים את הביצה הבאה.
  • מוסיפים את הקקאו והקמח המנופה ומערבבים עד לאיחוד.
  • מוסיפים את שברי הבייגלה ומערבבים.
  • מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה/ משומנת בחמאה. משטחים ומקשטים בקוביות שוקולד לבן ובייגלה שלם מלוח.
  • מכניסים לתנור שחומם מראש ל180 מעלות, לא על טורבו ל15-20 דק'. כל תנור מעט שונה אז מומלץ להתחיל עם 15 דק' ולבדוק אם הבלילה עוד נוזלית או התייצבה. ניתן לבדוק עם קיסם שיוצא עם פירורים לחים. אל תייבשו את הבראוניז! עדיף שיהיה פחות עשוי מאשר עשוי מידי! כל הכיף שהבראוניז נימוחים ופאדג'יים ולא יבשים וחונקים.
  • מצננים היטב ופורסים לריבועים. הקירור יסייע בפריסה יותר מדויקת.

המתכון באדיבות בלוגרית האוכל יולי איז'ק

תגובות