חוזרים לבית הספר: מה אפשר להכין לארוחות עשר?. ADOBESTOCK

חוזרים לבית הספר: מה אפשר להכין לארוחות עשר?

רגע לפני שחוזרים לבית הספר, חשוב לזכור לשים בתוך התיק גם ספרים וגם כמה נשנושים למהלך היום ולהפסקות אוכל, כדי שתשארו רעננים ושבעים • אז מה אפשר להכין בקלות לארוחת עשר? עדי גבירצמן, מומחית לתוזנה מאוזנת עם המתכונים!

הקיץ עוד רגע מגיע לסיומו והילדים יחזרו למסגרות הלימודים. בתוך ההתרגשות הרבה חלק מהתלמידים מתמודדים עם אתגר של הגבלות תזונתיות ועבורם השמירה על הסדר עם בחירת ארוחת הצהריים שלהם הופכת חיונית. עדי גבירצמן, מומחית לתזונה מאוזנת, מפתחת מתכונים דלי פחמימות, ללא גלוטן מה- Hatafrit מסבירה: "כי הורים רבים מחבקים את המשימה ומכינים כריכים טעימים, ממלאים קופסאות אוכל במגוון שילובים יצירתיים והכל דלי פחמימה, ללא גלוטן וללא סוכר."

היצירות הבריאות והטעימות מבטיחות את האנרגיה הדרושה לילדים לאורך היום והיא מעניקה כמה טיפים חשובים ומתכונים קלים להכנה של גרנולה ביתית ולחם בדקה וחצי!

 עוד בערוץ האוכל של פרוגי:

© צילום עדי גבריצמן

בראש ובראשונה להכין לחם ביתי דל פחמימה, ללא גלוטן מראש, למשך השבוע באמצעות קמחים אלטרנטיביים כמו :קמח שקדים– שהוא עשוי למעשה משקדים מולבנים, קלופים וטחונים. עם קמח שקדים ניתן להכין הכל! חשוב לדעת שכחומר גלם הוא מתנהג ממש כמו קמח רגיל, אבל סופח אליו נוזלים ולכן אינו נוטה לתפוח כמו קמח "רגיל". קמח קוקוס - עשוי למעשה מבשר הקוקוס, לאחר שיובש ונטחן. הוא קמח נפלא שמתאים ללחמים וגם לעוגות ועוגיות. קמח ארורוט (מרנטת הקנה) קמח שהוא בעצם עמילן, ללא גלוטן, ומשמש להכנת לחמים, עוגות ועוגיות. וקמחים נוספים, כמו הפשתן והפסיליום שמייצרים מרקמים ולחמים מופלאים ובריאים.

גרנולה תוצרת בית, היא בחירה מצוינת לארוז בקופסת אוכל עבור הילדים ובני הנוער לבית הספר.הגרנולה לא רק טעימה, אלא מחזקת את האנרגיה ומזינה את הגוף במשך היום. בנוסף, היא אופציה נוחה וקלה להכנה, לאריזה ולנשנוש בכל רגע ביום.

גרנולה כחטיף נשנוש או כארוחת עשר מתכון מהיר:

מצרכים:

1.5 כוסות שקדים/אגוזים קצוצים גס

1/2 כוס גרעיני דלעת ושקדים לבנים קלופים ופרוסים

1/2 כוס קמח שקדים

1/2 כף קינמון

1/3 כוס סירופ מייפל קיטוגני

1 כף שמ"ז

הכנה:

  1. לחמם תנור ל-180C ולהכין תבנית עם נייר אפייה מעל
  2. בקערה גדולה לערבב ביחד רכיבים יבשים - תערובת אגוזזים, גרעינים וקמח שקדים.
  3. להוסיף את הקינמון ולערבב היטב.
  4. להוסיף את המייפל ואת השמ"ז ולערבב היטב.
  5. להעביר את התערובת אל התבנית שהכנו ולהכניס לתנור לאפייה של 15-20 דק', עד להזהבה קלה. לערבב במהלך האפייה 1-2 פעמים.
  6. לצנן לגמרי לפני ששוברים.
  7. להוסיף לגרנולה המוכנה את נטיפי השוקולד, ולהכניס לכלי איחסון.

מצרכים להכנת סירופ מייפל קיטוגני:

1 כוס מים-מחולק ל-1/4 ו-3/4

1 כפית קסנטן גאם

2/3 כוס ממתיק

1/4 כפית מלח

1 כף תמצית מייפל

1 כפית תמצית וניל (אפשר במקום המייפל, 2 כפיות תמצית וניל)

© צילום עדי גבירצמן

הכנה של סירופ מתוק:

  1. בקערה קטנה לערבב ביחד 1/4 כוס מים עם קסנטן גאם. להניח בצד למספר דקות.
  2. בסיר קטן, לשים את שארית המים (3/4 כוס), מלח וממתיק ולחמם על אש קטנה. ברגע שהתערובת מתחילה לבעבע להוריד את הסיר מהאש.
  3. להוסיף לסיר את תערובת הקסנטן גאם ולערבב היטב.
  4. להוסיף את התמצית וניל ותמצית המייפל ולערבב היטב.
  5. להניח בצד לקירור מוחלט והסמכה של הסירופ.

הכנה:

  1. בקערה בגודל בינוני לערבב ביחד רכיבים יבשים; קמח שקדים, אבקת חלבון, אבקת אפייה, ממתיק (במידה ורוצים) ומלח. 
  2. להוסיף לתערובת את הרכיבים הרטובים; חמאה, חלבון, שמנת חמוצה/יוגורט ושמנת מתוקה.
  3. להעביר את התערובת לתבנית קטנה שמתאימה למיקרו (ריבועית/עגולה). התבנית צריכה להיות משומנת או מכוסה בנייר אפייה.
  4. להכניס למיקרו על חום מקסימלי למשך כדקה וחצי-שתי דקות, עד שהתערובת מתמצקת ומתקבלת פרוסה עבה בצבע חיוור יחסית.
  5. להמתין כמה דק' לצינון, לחלץ את הלחם מהתבנית ולחצות אותו באופן רוחבי על מנת שיתקבלו 2 פרוסות לחם.

בינתיים לחמם תנור ל-180C (אפשר גם בנינג'ה), ולהכניס את הפרוסות החצויות לאפייה של כ-10 דק', עד לקבלת הזהבה ופריכות קלה.

© צילום עדי גבריצמן

מתכון להכנת לחם קסמים בדקה וחצי! ללא גלוטן 

לחם קסמים בדקה וחצי כי זה זמן ההכנה של השלב הראשון. את השלב השני אפשר להכין בתנור, בטוסטר, בנינג'ה וגם במחבת, וגם הוא לוקח כמה דקות בלבד.

המלצה: להצטייד בתבנית פיירקס ריבועית וקטנה שמתאימה למיקרו ולגודל של פרוסת הלחם, הממרח והתוספות שתרצו לשים בכריך שלכם. כמו למשל, חביתה, חסה, פסטו, גבינת שמנת וכד'.

רכיבים (מספיק ל-2 פרוסות):

1/4 כוס קמח שקדים

1 כף אבקת חלבון

1 כפית אבקת אפייה

1/4 כפית ממתיק (לא חובה)

1/8 כפית מלח

1 כף חמאה מומסת

1 חלבון ביצה

1 כף שמנת מתוקה

2 כפות שמנת חמוצה/יוגורט

הכנה:

  1. בקערה בגודל בינוני לערבב ביחד רכיבים יבשים; קמח שקדים, אבקת חלבון, אבקת אפייה, ממתיק (במידה ורוצים) ומלח. 
  2. להוסיף לתערובת את הרכיבים הרטובים; חמאה, חלבון, שמנת חמוצה/יוגורט ושמנת מתוקה.
  3. להעביר את התערובת לתבנית קטנה שמתאימה למיקרו (ריבועית/עגולה). התבנית צריכה להיות משומנת או מכוסה בנייר אפייה.
  4. להכניס למיקרו על חום מקסימלי למשך כדקה וחצי-שתי דקות, עד שהתערובת מתמצקת ומתקבלת פרוסה עבה בצבע חיוור יחסית.
  5. להמתין כמה דק' לצינון, לחלץ את הלחם מהתבנית ולחצות אותו באופן רוחבי על מנת שיתקבלו 2 פרוסות לחם.
  6. בינתיים לחמם תנור ל-180C (אפשר גם בנינג'ה), ולהכניס את הפרוסות החצויות לאפייה של כ-10 דק', עד לקבלת הזהבה ופריכות קלה.

התוספות עליכם על פי טעמכם האישי. המלצתי:

- לכריך גבינ"צ של ילדודס: חמאה, גבינה צהובה, חסה ועגבניה.

- לכריך איטלקי מפנק: ממרח פסטו, גבינת מוצרלה ועגבניה.

- לכריך אבוקדו: חמאה, אבוקדו, עירית קצוצה.  

© צילום עדי גבירצמן

 

תגובות